Siirry sisältöön

Annamme joululahjaksi 3,5 miljoonan euron edestä kaukolämpöä!

joululahja

Vuosi 2016 on ollut Vantaan Energian kaukolämpöpalveluille suotuisa. Laitosten toimivuus on ollut erityisen hyvällä tasolla, eli lämpöä on voitu tuottaa vantaalaisille ilman sen suurempia häiriöitä. Muun muassa tämän ansiosta Vantaan Energia pystyy antamaan kaukolämmön asiakkaille iloisen jouluyllätyksen.

Annamme joululahjaksi 3,5 miljoonan euron arvosta kaukolämpöä eli emme veloita asiakkailtamme marras- ja joulukuun perusmaksuja. Keskiverto omakotitaloasuja säästää lämpölaskussaan noin 70 euroa, arvioi Vantaan Energian lämpöpalvelupäällikkö Lassi Kortelainen. Tyypilliselle kerrostaloyhtiölle alennus on noin 1 500 euroa.

Iloinen onnistuminen on kuitenkin monen asian summa. Kaukolämpöpalveluissa on paiskittu hommia monella rintamalla ja uudistukset ovat toteutuneet halutulla tavalla. Tästä saavutetun hyvän jakaminen kaupunkilaisille on Vantaan Energialle luontevaa, sillä Vantaan kaupunki omistaa kaupunkienergiayhtiöstä enemmistön.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun Vantaan Energia ui kaukolämmön hinnassa vastavirtaan muihin toimijoihin verrattuna. Vuoden 2014 alusta lähtien hintaa on voitu laskea jo kuusi kertaa.

Tästä saamme kiittää jätevoimalaa, joka on ollut ihan lottovoitto vantaalaisille. Kun polttoaine on halpaa ja käyttökelvotonta roskaa, emme ole yhtä riippuvaisia raaka-aineiden maailmanmarkkinahinnoista kuin muut. Kesän kaukolämpömme on itse asiassa koko Suomen halvinta, Kortelainen jatkaa.

Itä-Vantaan jätevoimalassa tuotetaan noin puolet kaupungissa tarvittavasta kaukolämmöstä. Reilut kaksi vuotta toiminnassa ollut voimala on ennenkin tuonut ilouutisia muun muassa Vantaan hiilidioksidipäästöjä vähentämällä.

Myös tulevaisuuteen Kortelainen katsoo luottavaisin mielin. – Tämä joululahja oli aivan erityistapaus, mutta myös ensi vuonna teemme töitä sen eteen, että asiakkaamme ilahtuvat ja saavat nauttia huolettomasta kaukolämmöstä.

Kaukolämpöasiakkaiden ei tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin, vaan alennus näkyy joulukuussa 2016 ja tammikuussa 2017 asiakkaille lähetettävissä kaukolämpölaskuissa.

Lisätietoja saatte tarvittaessa sähköpostilla kauko@vantaanenergia.fi.