Siirry sisältöön

Anna aikaa tärkeimmille – kuusi vinkkiä aineettoman joululahjan hankintaan

VE Uutiskirje kuvapalat web2

Herättikö ilmastoraportti ajattelemaan liikakulutusta? Ahdistaako kodin tavarapaljous tai hikoiluttaako pelkkä ajatus joululahjaostoksista? Unohda hyvällä mielin tavaralahjat ja panosta tänä jouluna aineettomiin lahjoihin.

Ilmastonmuutoskeskustelu on saanut monet pohtimaan hiilijalanjälkeään. Omat kulutustottumukset mietityttävät ja tekisi mieli tehdä jotain maailman hyväksi. Joulu on perinteisesti tavaroiden juhlaa, mutta aineettomien lahjojen suosio on kovassa kasvussa. Kiireisessä arjessa kaappien lisätäytteen sijaan lahjaksi toivotaankin erilaisia elämyksiä ja yhteistä aikaa.

Aineettomien lahjojen kirjo on myös kasvanut. Jokaiselle perheenjäsenelle ja ystävälle voi tänä jouluna löytää juuri heidän näköisensä lahjan. Listasimme esimerkkejä aineettomista joululahjoista, jotka säästävät ympäristöä ja lämmittävät niin lahjan saajan kuin antajankin mieltä.

  1. Museokortti kulttuurin ystävälle

Museokortti on vuoden mittainen kulttuurimatka lahjan saajalle. Se toimii sisäänpääsylippuna 280 museoon ympäri Suomen.

  1. Hyväntekeväisyyslahja saajan sydäntä lähellä olevaan kohteeseen

Tee lahjoitus hyväntekeväisyyteen saajan puolesta. Lahjoita esimerkiksi rahaa katastrofien uhreille tai eläinten suojeluun tai osta stipendi koulunkäyntiin tytölle kehitysmaassa.

  1. Elämyslahja menevälle

Elämykset muistetaan vielä monenkin joulun päästä. Onko lahjan saaja aina halunnut kokeilla pakohuonepeliä, käydä viininmaistelukurssilla tai ratsastaa islanninhevosella?

  1. Yhteistä aikaa rakkaimmille

Järjestä arjen keskelle yhteistä piristystä. Osta lahjakortti johonkin harrastukseen ja lupaudu itse mukaan. Hanki molemmille liput lahjan saajan suosikkibändin keikalle tai osta rannekkeet huvipuistoon kesää varten.

  1. Illallinen kotonasi

Kutsu lahjan saaja kotiisi valmiiseen pöytään. Kokkaa hänen lempiruokiaan pitkän kaavan mukaan ja tarjoa ikimuistoinen illallinen.

  1. Uusi taito

Mitä lahjan saaja on aina halunnut opetella? Anna lahjaksi esimerkiksi ensiapukurssi, uintitekniikkakoulu tai kokkauskurssi.

Voit kertoa lahjastasi vaikkapa Vantaan Energian lahjakortilla, johon voit kirjoittaa saajalle aineettoman lahjan sisällön ja jouluterveisesi.

Tulosta lahjakortti