Siirry sisältöön

Älykkäästä kaukolämmöstä on hyötyä niin taloudellisesti kuin kiinteistön ylläpidossakin

Vantaan Energian älykäs kaukolämpö yleistyy Vantaalla kovaa vauhtia. Ensimmäiset 250 kohdetta ovat jo siirtyneet älykkään kaukolämmön piiriin ja työt kohteiden parissa jatkuvat. Tässä artikkelissa kerromme pähkinänkuoressa mitä isännöitsijän ja taloyhtiön olisi hyvä tietää älykkäästä kaukolämmöstä. Tutustu alta Älykkään kaukolämmön keskeisimpiin hyötyihin kiinteistön hallintaan, ylläpitoon sekä kustannuksiin liittyen.

Helppo asennus

Asennus ja käyttöönotto ei edellytä isännöitsijältä tai taloyhtiöltä suuria ponnistuksia tai suurta aikainvestointia. Vantaan Energia hoitaa asennusajasta sopimisen, itse asennuksen sekä tähän liittyvät kustannukset. Vantaan Energia vastaa myös asennettavan laitteiston ylläpidosta.

 

Helpotusta lämpötilavalituksiin

Asukkailta ja asiakkailta saapuvat kylmävalitukset tai muut lämpötilaan liittyvät valitukset on entistä helpompi hoitaa etäjärjestelmän ansiosta. Kylmävalitusten yhteydessä voidaan lämmitysjärjestelmän toiminta tarkistaa aluksi etänä. Tällöin voidaan esimerkiksi tarkistaa, onko lämmityksen taso kohdallaan ja tehdä mahdollisia lämmitystason nostoja mihin vuorokauden aikaan tahansa ilman käyntiä kohteessa. Näihin toimenpiteisiin saa tarvittaessa ilmaista tukea kellon ympäri seitsemänä päivänä viikossa.

 

Säästöt energiankulutuksessa

Vantaan Energia lupaa kohteeseen keskimäärin 5 % laskun energiankulutuksessa. Jo ensimmäisten asennusten aikana on käynyt ilmi, että säästöt energiankulutuksessa ja sitä kautta lämmityskustannuksissa ovat toteutuneet hyvin.

 

Etäyhteys, etädiagnostiikka sekä -säätömahdollisuus

Vantaan Energian älykäs kaukolämpö sisältää etäyhteyden, etädiagnostiikan ja säätömahdollisuuden etänä. Lisäksi tarjoamme isännöitsijöille ja taloyhtiöille oman tukipuhelinnumeron, joka päivystää 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Tuen kautta tilannetta voi konsultoida ilmaiseksi asiantuntijan kanssa etänä vaikka keskellä yötä. Asiantuntijamme auttamaan mahdollisten ongelmien diagnosoimisessa ja paikallistamisessa, jotta ratkaisu löytyy nopeasti.

 

Yli- ja alilämmitys vähenee ja näin sisäolosuhteet paranevat

Älykäs kaukolämpö vähentää lähes jokaisessa huoneistossa ilmenevää yli- ja alilämmitystä. Tämän seurauksena sisäolosuhteet kodeissa ja yleisissä tiloissa paranevat ja niiden käyttömukavuus lisääntyy. Ulkotilojen jäähtyessä asunnoissa ei tarvitse palella tai vastaavasti lämpötilan noustessa nopeasti vaikkapa keväällä asunnot eivät pääse lämpenemään liikaa. Säätilojen muutosten ennakointi sääennusteen perustellaan auttaa sekä mahdolliseen yli- että alilämmitykseen, kun sään vaihteluita voidaan ennakoida ja lämmitystä siten sopeuttaa jo ennakkoon.