Siirry sisältöön

Miksi eri puolille Vantaata ilmestyi 500 joululahjapakettia?

Postauskuvat

Tänä aamuna vantaalaiset ovat saaneet hieraista silmiään, kun eri puolilta kaupunkia on paljastunut satoja joululahjakätköjä. Niin pehmeitä kuin koviakin paketteja on löytynyt bussipysäkeiltä, toreilta, nähtävyyksien luota ja monista muista vantaalaisista maamerkeistä. Teon takana on kaupunkienergiayhtiö Vantaan Energia ja sen kaukolämpöpalvelut.

– Annamme tänä jouluna kaukolämpöasiakkaillemme 3,5 miljoonan euron edestä lämpöä ilmaiseksi. Tämän aamun tempaus on osa jättilahjaamme. Tämä on yksi uusi tapa levittää vantaalaista lämpöä, kertoo Vantaan Energian lämpöpalvelupäällikkö Lassi Kortelainen.

Paketeista on paljastunut muun muassa patalappuja, kirjoja, leffalippuja ja värikyniä. Krääsää haluttiin välttää, joten paketit on täytetty hyötylahjoilla. Saatekorteissa kannustetaan pitämään lahja itse tai antamaan se eteenpäin jollekulle tärkeälle ihmiselle.

– Me puhumme vantaalaisesta lämmöstä, koska sitä kaukolämpö on: tässä kaupungissa tuotettua lähilämpöä. Olemme tehneet siitä mahdollisimman huoletonta, jotta se jättäisi aikaa ihmisten väliselle lämmölle. Tästäkin haluamme lahjojen avulla muistuttaa: on ihan yhtä tärkeää pitää yllä lämpöä toinen toisemme välillä, Kortelainen jatkaa.

Taustalla onnistunut 2016

Vantaan Energia ilmoitti aiemmin tässä kuussa antavansa kaukolämpöasiakkailleen marras- ja joulukuun perusmaksut ilmaiseksi. Yhteensä tämä tarkoitti siis 3,5 miljoonan euron pottia vantaalaisille lämmittäjille.

Mojova jouluyllätys oli mahdollinen, koska vuosi 2016 oli poikkeuksellisen hyvä: tuotantolaitokset toimivat moitteetta ja uudistukset onnistuivat. Lahjaa ei voikaan selittää kaukolämmön hinnalla, sillä Vantaalla mennään sen suhteen vastavirtaan. Kiitos jätevoimalan, Vantaan Energian on pystynyt laskemaan kaukolämpönsä hintaa kuusi kertaa vuodesta 2014 lähtien. Puolet kaupungin kaukolämmöstä syntyy Itä-Vantaan jätevoimalassa, jossa poltettiin vuonna 2015 noin 340 000 tonnia Uudenmaan asukkaiden sekajätettä.

– Hyvän jakaminen kaupunkilaisten kanssa on dna:ssamme, sillä olemme vantaalaisten ja helsinkiläisten omistama energiayhtiö. Kun me onnistumme, koko yhteisö onnistuu, Kortelainen summaa.