Siirry sisältöön

Aikasähkön käyttäjä: tietoa yösähköstä ja sähkölämmityksen ohjauspalvelun toiminnasta.

vaihdasopimustyyppia

Aikasähkö on sähkölämmittäjän valinta

Aikasähkö on sinun valintasi ,  jos lämmität sähköllä eli kulutuksesi on suurempaa. Aikasähkö on edullisempaa öisin, joten sinun on mahdollista säästää muuttamalla sähkönkulutustasi: pane pesukone pyörimään edullisemman yösähkön aikaan ja hyödynnä varaavia pattereita. Aikasähkö tuo säästöä kun puolet sähkönkulutuksestasi sijoittuu yöajalle. Aikasähkö käy koteihin, joiden pääsulake on enintään 100 A ja  sähkönkulutus enintään 100 000 kWh vuodessa.

Päivä- ja yösähkön aikataulut

Päiväsähkö on käytössä joka päivä klo 7–22. Yösähkö on käytössä lopun ajan eli klo 22-7.

Aiemmin yösähkö oli käytössä Vantaalla klo 21-7. Yösähkön aikataulumuutos johtuu siitä, että siirrymme käyttämään aikasähkössä valtakunnallista aikajaottelua Energiateollisuuden suositusten mukaisesti. Yhdenmukainen valtakunnallinen aikajaotus helpottaa myös asiakkaiden ja myyjien toimintaa sähkömarkkinoilla. 

Sähkölämmityksen ohjauspalvelu

Aikasähkön kaverina käytetään usein sähkölämmityksen ohjauspalvelua, jonka avulla voi varmistaa, että sähkölämmitys on käytössä vain edullisempaan yöaikaan. 

Sähkölämmityksen ohjauspalvelun piirissä oleva sähkömittari valitsee lämmityksen kytkeytymisajan päivittäin satunnaisesti klo 22.00–24.00 väliltä.  Satunnaisvaihtelulla tasataan sähköverkon kuormitustilannetta ja vältetään haitalliset kuormituspiikit.

Lue lisää sähkölämmityksen ohjauksesta Vantaan Energia Sähköverkkojen sivustolta

Lue lisää sähkönsiirron hinnoittelun muutoksista