Hoppa till innehåll

Tillägg av behörighet

En användare som registrerat sig för rapporteringstjänsten kan med samma användarkoder se förbrukningsuppgifter för flera olika kunder i rapporteringstjänsten. Den här tjänsten är huvudsakligen avsedd för disponenter och företagsrepresentanter som t.ex. har behov av att utöver förbrukningsuppgifter för sitt personliga elavtal också se förbrukningsuppgifter för ett eller flera företag.

Om du inte har ett personligt elavtal med Vanda Energi ska du registrera dig som användare av rapporteringstjänsten med uppgifterna i elavtalet för det företag du representerar. Därefter kan du följa anvisningarna nedan och vid behov lägga till behörigheter för att se förbrukningsuppgifter för flera kunder i rapporteringstjänsten.

Tillägg av behörighet

Steg 1: Välj Uppgifter om användaren på inloggningssidan och logga in med ditt användarnamn och ditt lösenord eller med dina personliga bankkoder.

Steg 2: När du loggat in, gå till fliken Behörigheter.

Steg 3: Gå till Begäran om behörighet nere på sidan. Välj Företagskunds rättigheter på menyn och klicka på Sök vald behörighet.

Obs! Om du tidigare registrerat dig för rapporteringstjänsten med företagets uppgifter kan du här lägga till ditt eventuella personliga elavtal, så att du också kan se dina egna förbrukningsuppgifter via rapporteringstjänsten. Välj då Privatkunds rättigheter på menyn.

Steg 4: Ange företagets kundnummer och förbrukningsplatsens nummer samt företagets FO-nummer. Du hittar uppgifterna på företagets el- eller värmeräkning. Läs och godkänn användarvillkoren.

Steg 5: Kontrollera uppgifterna du angett och godkänn dem genom att klicka på Godkänn.

Steg 6: När uppgifterna godkänts visas ett sammandrag av de uppgifter du angett. Klicka på Gå till programmet för att återgå till ditt personliga användargränssnitt.

Under Övriga behörigheter på fliken Behörigheter visas användarens alla behörigheter.

Behörighetsnivåerna är två, Representant och Kundrelation:

  • Behörighet som Representant ges enbart till den person som är den första användare som registrerar sig för rapporteringstjänsten med kundnumret i fråga. Denna behörighet ger rätt att se förbrukningsuppgifter i rapporteringstjänsten samt hantera övriga användare för samma företag.
  • Behörigheten Kundrelation ger enbart rätt att se förbrukningsuppgifter i rapporteringstjänsten.