Hoppa till innehåll

Registrering för rapporteringstjänsten, konsumenter

För att registrera dig för rapporteringstjänsten behöver du dina personliga bankkoder. Du kan använda de vanligaste nätbankernas identifieringstjänster: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nooa Sparbank, Nordea, OP, POP Banken, S-banken, LokalTapiola, Ålandsbanken.

Tjänsten fungerar med de vanligaste versionerna av webbläsarna Microsoft IE, Firefox, Chrome och Safari. Vi rekommenderar att du använder Firefox eller Chrome, om du registrerar dig med Danske Banks bankkoder.

Om du använder någon annan än de ovan nämnda bankernas bankkoder eller inte alls har personliga bankkoder ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

I samband med registreringen godkänner användaren användningsvillkoren för tjänsten. Användaren ansvarar för att de uppgifter han meddelat är riktiga och aktuella.

Obs! Registreringstjänsten fungerar på finska och engelska. I rapporteringstjänsten kan du också välja svenska som språk.

Steg 1: Identifiering med bankkoder: Välj logotypen för din bank och ange dina personliga bankkoder.

Steg 2: Användaruppgifter 1/2: Ange ditt kundnummer och förbrukningsplatsens nummer. Du hittar uppgifterna på din elräkning.

Steg 3: Användaruppgifter 2/2: Fyll i fälten som är märkta med en asterisk och spara ditt användarnamn och ditt lösenord. Läs och godkänn användarvillkoren.

Användarnamn:

  • Minimilängd 8 tecken
  • Tillåtna specialtecken: @ . _ –

Lösenord:

  • Minimilängd 8 tecken
  • Lösenordet får inte innehålla tre tecken i rad av användarnamnet och inte heller förnamnet eller efternamnet i sin helhet. Lösenordet får alltså inte vara alltför likt ditt användarnamn eller ditt riktiga namn.

Steg 4: Bekräftelse: Kontrollera uppgifterna innan du sänder blanketten.

Steg 5: Bekräfta din registrering och den e-postadress du uppgett via länken i meddelandet som skickas till din e-post. När du har bekräftat din registrering och din e-postadress kan du logga in på rapporteringstjänsten.

Kom ihåg att du måste bekräfta registreringen inom 48 timmar. Om du inte bekräftar registreringen i tid måste den göras om.

Du får en bekräftelse på din registrering till din e-post, där du hittar länkar till rapporteringstjänsten och till kontroll av dina användaruppgifter.

Om du har ett fjärrvärmeavtal som är i flera personers namn bör registreringen göras med användarkoderna för el.

Registera dig för tjänsten

Vid problemsituationer kan du kontakta vår Kundtjänst tfn 09 829 0225 eller asiakaspalvelu@vantaanenergia.fi.