Gör flyttanmälan

Oavsett varifrån och vart du flyttar i landet kan du fortsätta att vara kund hos oss. Meddela bara din nya adress så sköter vi resten.

Gör flyttanmälan i tid

Ordna bekvämt med el till din nya bostad genom att fylla i några uppgifter på nätet, så överförs ditt avtal direkt till den nya adressen. Det är ingen skillnad till vilken del av landet du flyttar – från oss får du ett förmånligt elavtal till hela landet.

Ring oss om det är något du funderar på. Vi svarar från måndag till fredag kl. 8.30–16.00 på numret 09 829 0225.

Gör flyttanmälan

Frågor i samband med flyttning

 • När ska jag göra flyttanmälan till er?

  Vi rekommenderar att du gör flyttanmälan två veckor före flytten.

 • Jag flyttar bort från Vanda. Kan jag vara kund hos er?

  Visst kan du det. Du kan vara vår kund var du än bor i landet.

 • När kopplas elen in efter flyttanmälan?

  Elen kopplas in den dag då avtalet träder i kraft.

 • Min nya bostad har elvärme, vilket elavtal ska jag välja?

  I bostäder med elvärme används vanligen tidsel eller säsongel. Kolla med bostadens förra innehavare eller med hyresvärden, fastighetsskötselbolaget eller disponenten om tidsel eller säsongel passar för din bostad.

 • Jag glömde teckna elavtal och flyttar i dag eller i morgon, vad ska jag göra?

  Ingen fara! Ring vår kundtjänst på numret 09 829 0225 (vard. 8.30–16.00) så sköter vi inkopplingen. I Vanda är inkopplingen avgiftsfri när den beställs minst en vardag i förväg. Inkoppling görs vardagar mellan 8.30 och 16.00. I andra städer, alltså i andra nätbolags områden, följs det lokala nätbolagets villkor och prislistor.

  Tänk på att elleveransen avbryts den dag avtalet upphör, om inget nytt avtal har tecknats för platsen. På förbrukningsplatser med möjlighet till in- och urkoppling på distans bryts elleveransen strax före midnatt den dag avtalet upphör.

 • Hur kan jag kolla elsäkerheten?

  När du flyttar till ett nytt hem är det bra att försäkra sig om att elapparaterna där är brandsäkra. Framför allt är det viktigt att kolla spisen, ugnen och bastuaggregatet.