Yleis-, aika- ja kausisähkö

Mitä eroa on yleis-, aika- ja kausisähköllä?

Pieni hetki, me kerromme.

Yleissähkö

Yleissähkö on samanhintaista ympäri vuorokauden. Se on paras valinta, jos asut kerros- tai rivitalossa tai lämmität omakotitalosi öljyllä tai maalämmöllä. Sähkönkulutuksesi ei siis ole erityisen suurta, koska et lämmitä sähköllä. Yleissähkö sopii sähkölämmittäjälle siinä tilanteessa, jos sähkön käyttö on muuten vähäistä. Käy koteihin, joiden pääsulake on enintään 100 A ja sähkönkulutus enintään 100 000 kWh vuodessa.

TILAA YLEISSÄHKÖÄ

Aikasähkö

Sopiva valinta, jos lämmität sähköllä eli kulutuksesi on suurempaa. Aikasähkö on edullisempaa öisin, joten sinun on mahdollista säästää muuttamalla sähkönkulutustasi: pane pesukone pyörimään edullisemman yösähkön aikaan ja hyödynnä varaavia pattereita. Aikasähkö tuo säästöä kun puolet sähkönkulutuksestasi sijoittuu yöajalle. Käy koteihin, joiden pääsulake on enintään 100 A  sähkönkulutus enintään 100 000 kWh vuodessa.

Löydät yösähkön kytkentäajat tämän sivun alaosasta. 

TILAA AIKASÄHKÖÄ

Kausisähkö

Paras valinta, jos käytät paljon sähköä ja kulutus sijoittuu etenkin kesään. Lämmität talosi sähköllä, mutta esimerkiksi kylminä talvipäivinä myös muilla tavoin. Myös kausisähkössä hinta on porrastettu: sähkö on edullisempaa kesäisin ja talviöisin. Voit säästää pitkän pennin siirtämällä sähkönkulutustasi yösähkön aikaan. Käy koteihin, joiden pääsulake on enintään 63 A tai sähkönkulutus enintään 100 000 kWh vuodessa.

TILAA KAUSISÄHKÖÄ

Vinkit fiksumpaan sähkönkäyttöön

Säästät pitkän pennin, kun otat kaiken irti yösähköstä. Siirrä lauantaisaunaa hieman myöhemmäksi ja laita sähkösauna päälle edullisen sähkön aikaan. Tarkista myös, että lämminvesivaraajan yöohjaus toimii. Kannattaa myös vaihtaa osa vanhoista sähköpattereista yösähköllä varaaviksi pattereiksi ja laittaa pyykinpesu- ja astianpesukone päälle yösähkön aikaan. Jos kodissasi on takka, polta pesällinen tai pari puita pakkasaamuisin, jolloin sinun ei tarvitse pitää sähkölämmitystä täysillä.

Kaipaatko apua?

Me autamme. Soita numeroon 09 829 0225. Olemme langan päässä maanantaista perjantaihin klo 8–20 ja lauantaisin klo 10–16.

Miten teen sähkösopimuksen?

Saat sähköt uuteen kotiin nopeasti ja näppärästi minne vain Suomessa. Voit laskea oman kulutuksesi mukaan sinulle sopivimman sähkösopimuksen. Saat tarjouksen heti ja voit myös hyväksyä sen sähköisesti.

Eikä huolta: vaihdoksesta ei aiheudu mitään ylimääräisiä kuluja tai sähkökatkoa. Tilauksella on 14 vuorokauden peruutusoikeus, jos tarvitsetkin tuumaustauon.

Tee sähkösopimus

Usein kysyttyä yleis-, aika- ja kausisähköstä

Yösähkö on on voimassa ma−su 22.00−7.00. Muina aikoina käytössä on päiväsähkö. 

 

Kausisähkössä talvipäiväsähkö on voimassa 1.11.–31.3. ma–la klo 7–22. 

Sähkönmyyjillä voi olla käytössä päivä- ja yösähkön aikajaottelu, joka voi poiketa paikallisen verkkoyhtiön ohjausajoista.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkkoyhtiön suorittama yöaikainen kuormienohjaus (esim. käyttövesivaraaja, varaava lämmitys) voi tapahtua sellaiseen aikaan, että sähkön myyjällä on käytössä päiväsähkö.

Raportointipalvelumme havainnollistaa, miten kotisi käyttää sähköä. Voit tarkastella omaa sähkönkäyttöäsi eri ajanjaksoina vuositasolta aina tuntitasolle asti.

Seuraa sähkönkulutustasi

Voit seurata sähkölaitteidesi sähkön kulutusta kulutusmittarilla. Mittarin voit lainata maksutta Vantaan kirjastoista. Mittarit löydät kirjastojen nettisivuilta www.helmet.fi hakusanalla energiamittari.

Mittarin mukana saat listan sähkölaitteiden normaalikulutuksesta, joihin oman laitteen kulutusta voi verrata.

Lainaa mittari