Miksi sähköautoilu kannattaa?

Miksi sähköautoilu kannattaa?

Sähköautoilu hyödyttää lompakkoa ja luontoa

4 syytä valita sähköauto

  1. Kestävä. Edullinen ja vähäpäästöinen tapa liikkua
  2. Vähemmän huollettavia osia kuin perinteisissä autoissa, koska sähköautosta puuttuu esim. vaihteisto ja kytkin. Ei öljynvaihtoja vaan huolto tapahtuu parhaimmillaan internetin välityksellä.
  3. Sähköauton jarruttaminen palauttaa energiaa takaisin akkuihin, jolloin sähköauto hyödyntää tuottamaansa energiaa liikkumiseen
  4. Sähkömoottorista saat kaikki tehot irti heti kalkkiviivoilta saakka

Sähköautoja on erilaisia

Ladattavassa sähköautossa voimanlähteenä toimii sähkömoottori ja sähköenergia varastoituu akkuihin. Autossa ei siis ole lainkaan polttomoottoria. Ladattavalla autolla on mallista riippuen mahdollista ajaa 100–500 kilometriä yhdellä latauksella.

Ladattavassa hybridissä on sekä sähkömoottori että perinteinen polttomoottori. Sähkömoottorin sähköenergia on varastoitu akkuihin. Sähkömoottorilla voidaan ajaa kymmeniä kilometrejä polttomoottorin sijaan edullisemmin ja vähemmillä päästöillä. Kun sähköä ei ole enää käytettävissä tai tehoa tarvitaan enemmän, auto hyödyntää polttomoottoria.

Hybridissä on kaksi voimanlähdettä, jotka ovat yleensä sähkö- ja polttomoottori. Ero ladattavaan hybridiin on se, että autoa ei voida ladata ulkoisesta pistokkeesta. Sähkömoottorin energia tehdään autossa olevalla polttomoottorilla. 

Yhteystiedot

Lisää tietoa sähköautoilusta ja latauspisteistä Virta-pisteen sivuilla.

Siirry Virtapiste-sivuille

Lue lisää 

Mitä sähköautoilu maksaa
Latausverkosto Vantaalla nyt ja tulevaisuudessa
Sähköauton lataaminen
Sähköauton latauspiste kotiin
Sähköautoilun etusivu