Pientuotanto

Pientuotanto kannattaa

Me ostamme tuottamasi ylijäämäsähkön

Varmista, ettei tuottamasi aurinko- tai tuulisähkö mene harakoille! Jos tuotat enemmän sähköä kuin ehdit kuluttaa, voit tehdä omatuotantosopimuksen, jolla sitoudumme ostamaan tuottamasi sähkön reiluun hintaan.

Tee omatuotantosopimus

Aurinkoenergia on fiksu valinta pientuottajalle

Aurinkoenergia on fiksu valinta pientuottajalle

Aurinkoenergia on täysin uusiutuvaa energiaa, joten se on ympäristöystävällinen vaihtoehto sähkön- ja lämmöntuotantoon. Aurinkoenergia sopii täydentäväksi lämmitysmuodoksi myös Suomessa, sillä sitä saadaan käyttöön hyvin myös pilvisellä ja kylmällä säällä.

Aurinkopaneelijärjestelmät ovat luotettavia, eivätkä ne vaadi juurikaan ylläpitoa. Lisäksi aurinkopaneelit kasvattavat kiinteistön arvoa, sillä suurimmalla osalla paneeleista on vähintään 25 vuoden tuottotakuu.

Näin aloitat aurinkoenergian pientuotannon

Saat tuottaa verottomasti 800 MWh asti sähköä vuodessa. Aurinkopaneelijärjestelmän koko kannattaakin mitoittaa siten, että pystyt itse käyttämään mahdollisimman suuren osan omasta tuotannostasi.

Ota yhteyttä kuntasi rakennusvalvontaan

Ota yhteyttä kuntasi rakennusvalvontaan

Aloita tarkistamalla asuinkuntasi rakennusvalvonnalta tarvitsetko järjestelmään erillisen luvan. Joissakin kunnissa vaaditaan toimenpidelupa, kun taas toisissa kunnissa ilmoitus rakennusvalvontaan riittää.

Hae lupaa sähköverkkoyhtiöltä

Hae lupaa sähköverkkoyhtiöltä

Seuraavaksi tarvitset paikalliselta sähköverkkoyhtiöltäsi luvan kytkeä järjestelmäsi sähköverkkoon. Tilaamalla järjestelmän luotettavalta ja kokeneelta paneelitoimittajalta pidät huolen siitä, että järjestelmäsi täyttää jakeluverkon tekniset vaatimukset.

Tee sopimus sähkönmyyjän kanssa

Tee sopimus sähkönmyyjän kanssa

Mikäli tahdot myydä ylijäämäsähkön sähköverkkoon, sinun täytyy tehdä sopimus jonkin sähkönmyyjän kanssa. Vantaan Energialla on pientuottajille oma sopimusmuoto, Omatuotanto, jossa sitoudumme ostamaan pientuottajan ylituotannon kulloinkin voimassa olevalla hinnalla.