Sähkön laskutus

Laskut sähköisenä tai paperisena

Miten sinä haluat saada sähkölaskusi? Meiltä voit saada laskusi paperisena, sähköpostilla tai e-laskuna. Suurimpaan osaan sopimuksistamme voit valita itse haluamasi laskutustavan. Osaan sopimuksistamme kuuluu kuitenkin sähköinen laskutus, jolloin valittavissasi on joko e-lasku tai sähköpostilasku. 

Yksi vai kaksi laskua?

Saat sähkönmyynnistä ja sähkönsiirrosta erilliset laskut, jos olet kilpailuttanut sähkösopimuksesi. Jos olet vantaalainen, saat samalla laskulla sekä sähkönmyynnin että sähkönsiirron.

Laskuja 6−12 kertaa vuodessa

Saat kuusi laskua vuodessa, jos sinulla on yleissähkösopimus. Sähkölämmittäjille lähetämme aika- ja kausisähkösopimuksista sähkölaskun joka kuukausi. Myös Pörssisähköä laskutamme kuukausittain. 

Vanhojen sähkölaskujen katselu

Näet 1.11.2019 jälkeen lähetetyt laskusi Online-palvelustamme. Palvelun käyttöä varten tulee sinun rekisteröityä Online-palvelun käyttäjäksi. Palveluun rekisteröityäksesi tarvitset verkkopankkitunnukset.

Vanhat sähkölaskut näet verkkopankistasi, kun käytössäsi on ollut e-laskutus. Tarvittaessa voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme. 

SIIRRY online-palveluun  

Usein kysyttyä sähkön laskutuksesta

 • Laskutatteko ennakkoon sähköä?

  Me laskutamme kaikissa sähkösopimuksissamme sähkön aina jälkikäteen todellisen kulutuksen mukaan. 

 • Mitä tietoja tarvitsen e-laskun tekemiseen?

  Kaikki e-laskun tekemiseen tarvittavat tiedot löytyvät laskultasi. Valitse sähkölaskuun laskutusaiheeksi ”sähkölasku” ja kaukolämpölaskuun ”kaukolämpölasku”. Tarvitset viitenumeron viimeisimmältä laskultasi. Jos sinulla ei ole laskua ulottuvillasi, voit katsoa esim. verkkopankistasi viimeisimmän laskun tiedoista viitenumeron.

  Huomioithan, että jos sinulla on useampi sähkö- tai kaukolämpösopimus, kaikki saman laskutusaiheen sopimukset muuttuvat samalla e-laskuiksi. Sähkön e-laskusopimus ei kuitenkaan muuta kaukolämpölaskua e-laskuksi tai toisinpäin.

 • Kuinka vaihdan sähköpostilaskuun?

  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin lähetämme sinulle laskut jatkossa sähköpostiin.

 • Onko lasku mahdollista saada suoramaksuun?

  Voit saada suoramaksun käyttöön, jos sinulla ei ole mahdollista käyttää verkkopankkia ja saada sinne e-laskua.  

 • Mistä kaikesta saan Bonusta sähkölaskullani?

  Bonukset kertyvät maksetusta arvonlisäverollisesta sähkönmyynnistä. Sähkönmyynnistä maksamme Bonusta sekä käytetystä sähköstä että perusmaksuista jos valitset Bonussähkösopimuksen.

 • Onko laskulle mahdollista saada lisää maksuaikaa?

  Jos sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, voimme tulla vastaan ja joustaa. Mikäli tarvitset maksuaikaa yksittäiselle laskulle, tai tarvitset pidemmän maksusuunnitelman, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

 • Voinko muuttaa laskujeni eräpäivää pysyvästi?

  Laskujen eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa pysyvästi. Yksittäiselle laskulle on mahdollista anoa lisää maksuaikaa. 

 • Miksi sähkölasku on talvella paljon suurempi kuin kesällä?

  Sähkölasku seuraa todellista kulutusta. Talvella sähköä kuluu yleensä enemmän kuin kesällä, joten lasku on varsinkin sähkölämmittäjillä huomattavan paljon korkeampi talvella kuin kesällä.  

 • Miksi en ole saanut Bonusta, vaikka olen ilmoittanut jäsen-/asiointinumeroni?

  Kuukauden 25. päivään mennessä maksetut laskut ehtivät kuluvan kuukauden bonuskertymään. Tämän jälkeen maksetut laskut siirtyvät pääsääntöisesti seuraavan kuukauden bonuskertymään.

 • Miksi sähkönsiirtolaskulla on erilaiset päivä- ja yösähkön ajat kuin sähkönmyyntilaskulla?

  Sähkönmyyjillä voi olla käytössä päivä- ja yösähkön aikajaottelu, joka voi poiketa paikallisen verkkoyhtiön ohjausajoista.

  Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkkoyhtiön suorittama yöaikainen kuormienohjaus (esim. käyttövesivaraaja, varaava lämmitys) voi tapahtua sellaiseen aikaan, että sähkön myyjällä on käytössä päiväsähkö.

 • Miksi meille tulee edelleen lasku Vantaan Energialta, vaikka ostamme sähkön toiselta sähkönmyyjältä?

  Riippumatta sähkön myyjäyhtiöstä, sähkön siirrosta ja sen laskutuksesta Vantaalla huolehtii edelleen Vantaan Energia Sähköverkot Oy. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.