Sähkön laskutus

Sähkön laskutus

Laskut sähköisenä tai paperisena

Miten sinä haluat saada sähkölaskusi? Meiltä voit saada laskusi paperisena, sähköpostilla tai e-laskuna. Suurimpaan osaan sopimuksistamme voit valita itse haluamasi laskutustavan. Osaan sopimuksistamme kuuluu kuitenkin sähköinen laskutus, jolloin valittavissasi on joko e-lasku tai sähköpostilasku. 

Yksi vai kaksi laskua?

Saat sähkönmyynnistä ja sähkönsiirrosta erilliset laskut, jos olet kilpailuttanut sähkösopimuksesi. Jos olet vantaalainen, saat samalla laskulla sekä sähkönmyynnin että sähkönsiirron.

Laskuja 6−12 kertaa vuodessa

Saat kuusi laskua vuodessa, jos sinulla on yleissähkösopimus. Sähkölämmittäjille lähetämme aika- ja kausisähkösopimuksista sähkölaskun joka kuukausi. Myös Pörssisähköä laskutamme kuukausittain. 

Vanhojen sähkölaskujen katselu

Näet 1.11.2019 jälkeen lähetetyt laskusi Online-palvelustamme. Palvelun käyttöä varten tulee sinun rekisteröityä Online-palvelun käyttäjäksi. Palveluun rekisteröityäksesi tarvitset verkkopankkitunnukset.

Vanhat sähkölaskut näet verkkopankistasi, kun käytössäsi on ollut e-laskutus. Tarvittaessa voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme. 

SIIRRY online-palveluun  

Usein kysyttyä sähkön laskutuksesta

Me laskutamme kaikissa sähkösopimuksissamme sähkön aina jälkikäteen todellisen kulutuksen mukaan. 

Kaikki e-laskun tekemiseen tarvittavat tiedot löytyvät laskultasi. Valitse laskutusaiheeksi ”kaukolämpölasku”. Tarvitset viitenumeron viimeisimmältä laskultasi. Jos sinulla ei ole laskua ulottuvillasi, voit katsoa esim. verkkopankistasi viimeisimmän laskun tiedoista laskutusperustetunnus.

Huomioithan, että jos sinulla on useampi kaukolämpösopimus, kaikki saman laskutusaiheen sopimukset muuttuvat samalla e-laskuiksi. 

Voit saada suoramaksun käyttöön, jos sinulla ei ole mahdollista käyttää verkkopankkia ja saada sinne e-laskua.  

Bonukset kertyvät maksetusta arvonlisäverollisesta sähkönmyynnistä. Sähkönmyynnistä maksamme Bonusta sekä käytetystä sähköstä että perusmaksuista jos valitset Bonussähkösopimuksen.

Jos sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, voimme tulla vastaan ja joustaa. Mikäli tarvitset maksuaikaa yksittäiselle laskulle, tai tarvitset pidemmän maksusuunnitelman, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Laskujen eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa pysyvästi. Yksittäiselle laskulle on mahdollista anoa lisää maksuaikaa. 

Sähkölasku seuraa todellista kulutusta. Talvella sähköä kuluu yleensä enemmän kuin kesällä, joten lasku on varsinkin sähkölämmittäjillä huomattavan paljon korkeampi talvella kuin kesällä.  

Kuukauden 25. päivään mennessä maksetut laskut ehtivät kuluvan kuukauden bonuskertymään. Tämän jälkeen maksetut laskut siirtyvät pääsääntöisesti seuraavan kuukauden bonuskertymään.

Sähkönmyyjillä voi olla käytössä päivä- ja yösähkön aikajaottelu, joka voi poiketa paikallisen verkkoyhtiön ohjausajoista.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkkoyhtiön suorittama yöaikainen kuormienohjaus (esim. käyttövesivaraaja, varaava lämmitys) voi tapahtua sellaiseen aikaan, että sähkön myyjällä on käytössä päiväsähkö.

Riippumatta sähkön myyjäyhtiöstä, sähkön siirrosta ja sen laskutuksesta Vantaalla huolehtii edelleen Vantaan Energia Sähköverkot Oy. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.