Valitse sinulle sopiva sähkösopimus.

Me pidämme huolta, että saat sähkösi varmasti ja edullisesti kotiisi tai mökillesi

Usein kysyttyä sähkösopimuksista

Yleissähkö

Yleissähkö on yleisin sähkösopimuksen tyyppi. Yleissähkö on valintasi, jos asut kerrostalossa tai omakoti-, rivi-, tai paritalossa, jossa ei ole sähkölämmitystä. Yleissähkö sopii myös vapaa-ajan asuntoihin. Yleissähköä voi ostaa kaikkiin kohteisiin.

Yleissähkösopimuksessa sähkön hinta on aina sama 24/7/365.

Aikasähkö

Aikasähkö (tunnetaan myös nimellä yösähkö) sopii sinulle, jos sinulla on sähkölämmitteinen omakotitalo, rivitalo, paritalo tai vapaa-ajanasunto. Aikasähkösopimus edellyttää, että kohteessa on käytössä aikasähköön sopiva mittari.

Aikasähkössä sähkön hinta on eri päivä- ja yöaikaan.

Kausisähkö

Kausisähkö sopii sinulle, jos sinulla on sähkölämmitteinen omakotitalo, rivitalo, paritalo tai vapaa-ajanasunto. Kausisähkösopimus edellyttää, että kohteessa on käytössä kausisähköön sopiva mittari.

Kausisähkössä sähkön hinta on eri talvipäivinä ja muina aikoina.

Määräaikainen sopimus

Määräaikainen sähkösopimus on varma valinta. Määräaikaisessa sopimuksessa hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan eikä markkinahintojen heilahtelut vaikuta sähkösi hintaan. Sopimus sitoo molempia osapuolia sopimuskauden aikana. Muuttotilanteessa määräaikainen sopimus ei siirry uuteen osoitteeseen.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on huoleton ilman sitovia määräaikaisuuksia. Sopimuksen hinta on aina ajan tasalla, sillä sopimuksen hinta päivittyy kuuden kuukauden välein.

Voit solmia uuden sopimuksen hyvissä ajoin ennen haluamaasi sopimuksen alkupäivää. Myyjäyhtiötä vaihtaessa sähkösopimus voi alkaa aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua sähkösopimuksen tekemisestä. Sopimuksen voit tehdä kanssamme helposti netissä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Muuttaessa suosittelemme tekemään sähkösopimuksen kuntoon hyvissä ajoin, mieluiten kaksi viikkoa ennen muuttoa. Saamme sopimuksen kuitenkin voimaan myös lyhyemmälläkin varoitusajalla. Kun teet sopimuksen netissä niin riittää, että teet muuttoilmoituksen pari päivää ennen haluamaasi sopimuksen voimaantulopäivää. Kiireellisimmissä asioissa olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. 

 

Sähkönmyyntisopimuksessa sovit sähköyhtiön kanssa käyttämäsi sähkön ostamisesta. Voit kilpailuttaa ostamasi sähkön ja valita tarpeisiisi sopivimman sähkösopimuksen.

Sähkönmyyntisopimuksella sovitaan mm. sähkön hinnasta, tuotantotavasta ja sopimuksen kestosta.

Tutustu sähkösopimuksiimme >>

 

Sähköverkkosopimus on sopimus sähkön siirtämisestä. Sähköverkkosopimus on voimassa aina oman paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa. Teemme aina sopimuksen sähkön siirrosta puolestasi riippumatta siitä missä päin Suomea asut. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.

Määräaikainen sopimus on usein edullisempi vaihtoehto sopimuksen tekohetkellä kuin toistaiseksi voimassa oleva sopimus. 

Määräaikaisen sähkösopimuksen hinnoittelu perustuu sähkön markkinahintaan. Määräaikaista sopimusta tehdessäsi me ostamme sähkösi koko sopimuskautesi ajaksi päivän hintaan. Tämän vuoksi voimme myydä sinulle sopimuksen edullisempaan hintaan. Määräaikaisen sopimuskautesi aikana sähkön markkinahinta voi nousta tai laskea.

Jos sähkön markkinahinnat nousevat, olet suojassa sähkön hinnannousulta sopimuskautesi loppuun saakka. Jos sähkön markkinahinnat laskevat, tarjolla voi olla edullisempia sopimuksia. Määräaikainen sopimuksesi sitoo sinua kuitenkin sopimuskautesi loppuun saakka. 

Määräaikaisen sopimusjakson jälkeen voit katsoa jälleen itsellesi edullisimman sopimuksen. 

Sähkön markkinahinta vaikuttaa aina ostamasi sähkön hintaan. Sähkön markkinahinta määräytyy Suomessa pohjoismaisessa sähköpörssissä. Sähkön markkinahintaan vaikuttavat mm. tuotantoon, sähkönkulutukseen, päästökauppaan ja markkinapsykologiaan liittyvät asiat.

Valitsemastasi sopimuksesta riippuen sähkön markkinahinta voi vaikuttaa ostamasi sähkön hintaan eri aikaväleillä.

Pörssisähkö-sopimus 

Sähkön markkinahinta vaikuttaa tuntitasolla maksamasi sähkön hintaan. Maksat vuorokauden jokaisena tuntina eri hinnan sähköstä.

Tutustu pörssisähköön

Määräaikainen sopimus

Sähkön markkinahinta vaikuttaa sopimuksen tekohetkellä sopimuksen hinnoitteluun. Sopimuskauden aikana sähkön hinta on aina sama sähkön markkinahinnasta riippumatta.

Tutustu määräaikaisiin sopimuksiin

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus 

Toistaiseksi voimassa oleva hinta päivittyy kahdesti vuodessa, joten se on aina ajan tasalla.

Tutustu toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen

Sähkösopimukset ovat aina käyttöpaikkakohtaisia, joten sinulla voi olla samaan aikaan useampia voimassaolevia sähkösopimuksia.

Sähkönmyyjän vaihto

Sähkösopimus voi alkaa uuden sähkönmyyjän kanssa aikaisintaan 14 päivän kuluttua sähkösopimuksen tekemisestä. 

Muutto

Suosittelemme tekemään muuttoilmoituksen ajoissa, mieluiten kaksi viikkoa ennen muuttoa. Saamme sopimuksen kuitenkin voimaan tarvittaessa lyhyemmälläkin varoitusajalla. Verkon kautta riittää, että teet muuttoilmoituksen paria päivää ennen ja puhelimitse saamme sähköt päälle nopeamminkin.

Sopimustyypin muutos

Jos olet vaihtamassa sähkösopimustasi esimerkiksi määräaikaiseen Roskasähkö-sopimukseen, sopimusmuutos tulee voimaan 14 päivän kuluttua. 

Sopimustyypin vaihtaminen on mahdollista, jos sinulla ei ole määräaikaista sopimusta voimassa. 

Me laskutamme kaikissa sähkösopimuksissamme sähkön aina jälkikäteen todellisen kulutuksen mukaan.