Rekisteröityminen, yritykset

Raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nooa Säästöpankki, Nordea, OP, POP Pankki, S-Pankki, LähiTapiola, Ålandsbanken.

Palvelu toimii Microsoft IE-, Firefox-, Chrome- ja Safari-selainten yleisimmillä versioilla. Suosittelemme käyttämään Firefox- tai Chrome-selainta, mikäli rekisteröidyt Danske Bankin verkkopankkitunnuksilla.

Mikäli sinulla on jonkin muun pankin verkkopankkitunnukset kuin edellä mainittujen pankkien tai ei ole käytössä lainkaan henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme.

Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä hyväksyy palvelun käyttöehdot. Käyttäjä vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Yritysten osalta käyttäjä vastaa myös siitä, että hänellä on oikeus katsoa edustamiensa asiakkuuksien tietoja Vantaan Energian raportointipalvelusta (katso lisätietoja ohjeesta Käyttöoikeuksien lisäys).

Jos et ole vielä rekisteröitynyt raportointipalvelun käyttäjäksi, voit rekisteröityä yrityksesi edustajana palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Mikäli olet jo rekisteröitynyt raportointipalvelun käyttäjäksi, katso ohjeet yrityksen rekisteröimiseksi alempaa kohdasta Rekisteröitynyt käyttäjä.

Rekisteröitymätön käyttäjä

Vaihe 1: Pankkitunnistus: Valitse pankkisi logo ja anna henkilökohtaiset pankkitunnuksesi.

Vaihe 2: Käyttäjätiedot 1/2: Anna edustamasi yrityksen asiakas- ja käyttöpaikkanumero sekä y-tunnus. Tarvittavat tiedot löydät yrityksesi sähkö- tai lämpölaskulta.

Vaihe 3: Käyttäjätiedot 2/2: Täytä tähdellä merkittyihin pakollisiin kenttiin omat tietosi sekä taltioi käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Käyttäjätunnus:

  • Minimipituus 8 merkkiä
  • Sallitut erikoismerkit: @ . _ –

Salasana:

  • Minimipituus 8 merkkiä
  • Salasana ei saa sisältää kolmea peräkkäistä merkkiä käyttäjätunnuksesta tai etunimeä tai sukunimeä kokonaisuudessaan. Salasana ei siis saa olla liian samankaltainen käyttäjätunnuksesi tai nimesi kanssa.

Vaihe 4: Vahvistus: Tarkista antamasi tiedot ennen lomakkeen lähettämistä.

Vaihe 5: Vahvista sähköpostiisi saapuneen viestin linkistä rekisteröitymisesi ja antamasi sähköpostiosoite.

Kun olet vahvistanut rekisteröitymisesi ja sähköpostiosoitteesi, voit kirjautua raportointipalveluun.

Huomioithan, että rekisteröityminen tulee vahvistaa 48 tunnin kuluessa. Mikäli et vahvista rekisteröitymistäsi määräajan sisällä, tulee rekisteröityminen tehdä uudelleen.

Saat rekisteröinnistä vahvistuksen sähköpostiisi, josta löydät linkit raportointipalveluun ja omien käyttäjätietojesi tarkasteluun sekä käyttäjätunnuksesi.

Siirry rekisteröitymiseen

Rekisteröitynyt käyttäjä

Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen raportointipalveluun, mikäli olet jo aiemmin rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi ja haluat rekisteröidä yrityksesi myös palveluun. Voit lisätä itsellesi käyttöoikeudet yritykseesi henkilökohtaisessa käyttöliittymässä ja samalla yrityksesi rekisteröityy raportointipalveluun. Näin voit katsoa omia ja yrityksesi kulutustietoja raportointipalvelusta yksillä tunnuksilla.

Henkilökohtaisen käyttöliittymään pääset raportointipalvelun etusivun kohdasta Käyttäjätiedot.

Vaihe 1: Kirjaudu henkilökohtaiseen käyttöliittymään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tai henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Vaihe 2: Siirry kirjautumisen jälkeen Käyttöoikeudet-välilehdelle.

Vaihe 3: Siirry sivun alalaidan kohtaan Käyttöoikeuksien pyytäminen. Valitse pudotusvalikosta Yritysasiakkaan oikeudet ja paina Hae valittu käyttöoikeus.

Vaihe 4: Anna edustamasi yrityksen asiakas- ja käyttöpaikkanumero sekä y-tunnus. Tarvittavat tiedot löydät yrityksesi sähkölaskulta. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Vaihe 5: Tarkista antamasi tiedot ja hyväksy antamasi tiedot painamalla Hyväksy.

Vaihe 6: Tietojen hyväksymisen jälkeen saat ruudulle vielä yhteenvedon antamistasi tiedoista. Siirry sovellukseen -painikkeella pääset palamaan takaisin henkilökohtaiseen käyttöliittymään. Käyttöoikeudet-välilehden Muut käyttöoikeudet -kohdasta näet tämän jälkeen käyttöoikeutesi myös yritykseesi.

Käyttöoikeus Yritysasiakkaat + yrityksesi y-tunnus/nimi ja asiakasnumero kertoo, että sinulla on käyttöoikeus yrityksesi tietojen tarkasteluun raportointipalvelusta.

Käyttöoikeus-tasoja on kaksi, Edustaja ja Asiakkuus:

  • Edustaja-käyttöoikeuden saa ainoastaan henkilö, joka rekisteröityy ensimmäisenä käyttäjänä raportointipalveluun kyseisellä asiakasnumerolla ja se oikeuttaa kulutustietojen tarkasteluun raportointipalvelusta sekä hallinnoimaan muita käyttäjiä.
  • Asiakkuus-käyttöoikeus antaa oikeudet ainoastaan kulutustietojen tarkasteluun.

Kirjaudu raportointipalveluun

Yksi asiakasnumero − useampi käyttäjä

Yrityksestä on mahdollista useamman henkilön rekisteröityä raportointipalvelun käyttäjäksi hyödyntäen yrityksen sähkösopimuksen tietoja.

Rekisteröityminen tapahtuu ohjeessa aikaisemmin kuvatuilla tavoilla riippuen siitä, onko käyttäjä jo rekisteröitynyt  käyttäjä vai rekisteröitymässä vasta ensimmäistä kertaa raportointipalveluun.

Jokaisella yrityksen tiedoilla rekisteröityneellä käyttäjällä on henkilökohtaiset tunnukset raportointipalveluun.

Ensimmäinen yrityksen tiedoilla rekisteröitynyt käyttäjä saa pääkäyttäjä-oikeudet, joilla on mahdollista tarkastella yrityksen kulutustietoja sekä hallinnoida muita yrityksen käyttäjiä. Tämän jälkeen yrityksen tiedoilla rekisteröityneet käyttäjät saavat ainoastaan oikeudet yrityksen kulutustietojen tarkasteluun raportointipalvelusta.

Henkilökohtaisesta käyttöliittymästä pääsee siirtymään Ylläpitokäyttöliittymään, jossa on mahdollista katsoa ja hallinnoida yrityksen muita käyttäjiä. Tämä on mahdollista vain yrityksen pääkäyttäjälle, jolla on Edustaja-käyttöoikeus yrityksen tietoihin. Ylläpitokäyttöliittymän linkki löytyy henkilökohtaisen käyttöliittymän ylälaidasta.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä Asiakaspalveluumme p. 09 829 0225 tai asiakaspalvelu@vantaanenergia.fi.