Käyttöoikeuksien lisäys

Raportointipalveluun rekisteröityneellä käyttäjällä on mahdollisuus tarkastella yksillä tunnuksilla useamman eri asiakkaan kulutustietoja raportointipalvelusta. Tämä palvelu on tarkoitettu pääsääntöisesti isännöitsijöille ja yritysten edustajille, joilla on tarve tarkastella esimerkiksi henkilökohtaisen sähkösopimuksen kulutustietojen lisäksi yrityksen kulutustietoja tai useamman yrityksen kulutustietoja.

Mikäli sinulla ei ole henkilökohtaista sähkösopimusta Vantaan Energian kanssa, tulee sinun rekisteröityä raportointipalvelun käyttäjäksi edustamasi yrityksen sähkösopimuksen tiedoilla. Tämän jälkeen voit noudattaa alla olevaa ohjetta ja lisätä käyttäjätietoihisi tarvittaessa käyttöoikeudet useamman asiakkaan kulutustietojen tarkasteluun raportointipalvelusta.

Käyttöoikeuden lisäys

Vaihe 1: Valitse kirjautumissivulta Käyttäjätiedot ja kirjaudu palveluun käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tai henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Vaihe 2: Siirry kirjautumisen jälkeen Käyttöoikeudet-välilehdelle

Vaihe 3: Siirry sivun alalaidan kohtaan Käyttöoikeuksien pyytäminen. Valitse pudotusvalikosta Yritysasiakkaan oikeudet ja paina Hae valittu käyttöoikeus

Huom! Mikäli olet rekisteröitynyt aiemmin yrityksen tiedoilla raportointipalveluun, voit tässä kohtaa lisätä mahdollisen henkilökohtaisen sähkösopimuksesi kulutustiedot tarkasteltavaksi myös raportointipalvelusta. Valitse tällöin pudotusvalikosta Yksityisasiakkaan oikeudet.

Vaihe 4: Anna yrityksen asiakas- ja käyttöpaikkanumero sekä y-tunnus. Tarvittavat tiedot löytyvät yrityksen sähkö- tai lämpölaskulta. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Vaihe 5: Tarkista antamasi tiedot ja hyväksy antamasi tiedot painamalla Hyväksy.

Vaihe 6: Tietojen hyväksymisen jälkeen saat ruudulle vielä yhteenvedon antamistasi tiedoista. Siirry sovellukseen -painikkeella pääset palamaan takaisin henkilökohtaiseen käyttöliittymään.

Käyttöoikeudet-välilehden kohdassa Muut käyttöoikeudet näkyvät käyttäjän kaikki käyttöoikeudet.

Käyttöoikeus-tasoja on kaksi, Edustaja ja Asiakkuus:

  • Edustaja-käyttöoikeuden saa ainoastaan henkilö, joka rekisteröityy ensimmäisenä käyttäjänä raportointipalveluun kyseisellä asiakasnumerolla. Tämä käyttöoikeus oikeuttaa kulutustietojen tarkasteluun raportointipalvelusta sekä hallinnoimaan muita, saman yrityksen käyttäjiä.
  • Asiakkuus-käyttöoikeus antaa oikeudet ainoastaan kulutustietojen tarkasteluun raportointipalvelusta.