Kierrätä kodin pakkausjäte

laatikot

Kodin pakkausjätettä on helppo vähentää ja kierrättää, myös jouluna. Käytöstä poistettu pahvi nauttii tiiviistä tunnelmasta kaltaistensa seurassa.

Vähennä pahvin määrää. Valitse kaupasta tuotteita, joita on pakattu mahdollisimman vähän.
Suosi kertaalleen käytettyä. Kun pakkaat muuttokuormaa tai siirrät tavaraa vintille, käy kysymässä lähikaupasta käytettyjä pahvilaatikoita. Kierrätyslaatikoilla säästät luonnon lisäksi rahaa.
Anna laatikoille uusi elämä. Käytetyillä kenkälaatikoilla saat kodin pikkusälän järjestykseen ja kaapit siisteiksi. Viitseliäs askartelee pahvilaatikot teemaan tai sisustukseen sopiviksi. Vanhoilla joulupapereilla tai -korteilla voit esimerkiksi päällystää joulukoristeiden säilytyslaatikot.
Paketoi joululahjat ekologisesti. Suosi paketoinnissa uudelleenkäytettäviä lahjakasseja ja -laatikoita. Ympäristöystävällinen lahjakääre syntyy sanoma- tai aikakauslehtipaperista, jonka voi kierrättää keräyspaperin joukossa.
Lajittele joulun pakkausjäte oikein. Lahjapaperit ja pakettinauhat ovat sekajätettä. Kukkien käärepaperit laitetaan sekajätteeseen, sanomalehti keräyspaperiin. Lelujen laatikot, suklaarasiat ja kortit kuuluvat keräyskartonkiin. Ota samettinauhat, ruusukkeet, lahjakassit ja hyväkuntoiset lahjapaperit talteen seuraavaa joulua varten.
Kierrätä käytöstä poistettu pahvi. Laita pahvinkeräykseen pahvilaatikot, aaltopahvi, ruskea kartonki, ruskea paperi, voimapaperi sekä paperipussit ja -kassit. Teippejä ja niittejä ei tarvitse poistaa. Pahvinkeräykseen kuuluvat myös puhtaat ja kuivat kartonkilaatikot, pakkaukset ja -tölkit, pizzalaatikot ja kokonaiset munakennot. Voit tarkistaa lajitteluohjeet hsy.fi-sivustolta.
Purista ilmat pihalle. Ilman kuljettaminen paikasta toiseen ei ole fiksua, joten litistä pahvilaatikot ja kartonkipakkaukset ennen kuin laitat ne kierrätyslaatikkoon. Pakkaamalla tiiviisti varmistat, että myös naapurin kierrätyskartonki mahtuu mukaan keräykseen.

Lähteet: www.helsinki.fi,
www.suomenkeraystuote.fi, www.hsy.fi