Kestävää päästä varpaisiin

takki

Hukkapalasta pääasiaksi
Costo luo kestävää ja ajatonta muotia tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaaleista. Käsityönä valmistetusta asustesarjasta löytyy muun muassa hattuja, pipoja, rusetteja, reppuja ja lompakoita. Kombai-hattu on saatavana useissa eri väreissä ja kuoseissa, nahasta tai kankaasta valmistettuna. Costo-hattujen ja -pipojen ilmettä on helppo muuttaa vaihtotupsuilla, joista löytyy värejä joka lähtöön.
Costo Concept Store, Yrjönkatu 34,
Helsinki, costo.fi

Energiansäästösääret
Mary A. Jalava on vaate- ja asustemerkki, joka tunnetaan käsinpainetuista sukkahousuistaan ja leggingseistään. Helsingissä painetuissa printeissä toistuvat luontoaiheet hyönteisistä sieniin ja metsäneläimiin. Kierrätysmateriaalista tehdyt 60 denierin ekosukkahousut valmistetaan Italiassa aurinkoenergiaa ja luontoystävällisiä tekstiilivärejä hyödyntäen. Ekologinen tuotantotapa säästää 87 prosenttia energiaa.
MadeBy Helsinki, Katariinankatu 4,
Helsinki, madeby.fi

Roskasta timantteja
DFD – Diamonds From Dirt on katumuotibrändi, jonka tuotteet tehdään Suomessa kierrätysmateriaaleista. Energiaa ja luonnonvaroja säästävään mallistoon kuuluu rentoja takkeja ja paitoja sekä miehille että naisille. Lisäksi DFD valmistaa mekkoja, hameita ja koruja. Geometriset Diamonds-korvakorut on tehty koivuvanerista ja kirurginteräksestä. Niistä löytyy useita värivaihtoehtoja hopeasta mustaan ja korallista vedenvihreään.
Frank/ie, Annankatu 13, Helsinki, frankie.fi