Aurinkosähkö on tämän päivän valinta

tarja1

Yhä suurempi joukko ihmisiä ja yrityksiä taistelee valinnoillaan ilmastonmuutosta vastaan. Vantaan Energian missio on päästä eroon kivihiilestä 2020-luvulla. Jätevoimala oli iso askel kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Seuraavaksi uudistamme Martinlaakson voimalaitoksen. Jatkossa siellä käytetään kotimaista biopolttoainetta. Näiden hankkeiden ansiosta fossiilisten polttoaineiden käyttömme vähenee noin 65 prosenttia.

Myös aurinkoenergian hyödyntäminen on hyvä tapa vähentää päästöjä. Siksi lisäsimme tuotevalikoimaamme aurinkosähköjärjestelmät. Aurinkoenergia on puhdasta energiaa, jota tulee maapallolle tunnissa enemmän kuin sitä kulutetaan maailmanlaajuisesti vuodessa.

Meidän on hyödynnettävä se paremmin. Onneksi teknologia on kehittynyt niin pitkälle, että aurinkopaneelit ovat jo kannattava investointi, varsinkin kun kotitalous käyttää tuottamansa sähkön itse.Sähköstä tulee yhä näkyvämpi osa elämäämme. Muun muassa autoteollisuus on
kääntymässä sähköautoihin, joilla saavutetaan kiristyvät päästötavoitteet. Autojen lataaminen aurinkosähköllä on pian yhtä yleistä kuin auton laittaminen lämmitysjohdon päähän.

Jokainen meistä voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen arjen valinnoilla, kuten hankkimalla aurinkopaneelit ja sähköauton. Pienet, fiksut teot kannattavat. Niillä varmistamme, että maapallo säilyy elinkelpoisena myös tuleville sukupolville.

Tarja Hellstén
asiakkuuspäällikkö,
Vantaan Energia