Valtakunnallisesti paikallinen

RM 27

(Teksti Noora Lintukangas, kuva Super Otus Oy)

Vantaan Energia on solminut esisopimuksen sähkönmyynnin ja asiakaspalvelun yhdistämisestä Lahti Energian, Oulun Energian, Oulun Seudun Sähkön, Pori Energian ja nykyisen Oulun Sähkönmyynnin osakkaiden kanssa. Uusien yhtiöiden on tarkoitus aloittaa toimintansa keväällä 2020.

Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina entisillä ehdoilla. Myös S-ryhmän Bonukset säilyvät ennallaan sopimuskauden loppuun saakka.

Vantaan Energia on jatkossakin vahvasti paikallinen. Se toimii edelleen lähellä, mutta kattaa samalla koko Suomen. Yhdistymisen taustalla on sähkön vähittäismyyntiin oleellisesti liittyvä suuruuden ekonomia. Esimerkiksi digitalisaatioon liittyvät investoinnit ovat kalliita, eikä Suomen kaikkien 70 sähkönvähittäismyyntiyrityksen kannata investoida omiin järjestelmiinsä.

Kilpailukykyisen hintatason lisäksi sähkönmyynnin ja asiakaspalvelun yhdistämisellä tavoitellaan ylivertaista asiakaskokemusta. Yhdistyminen antaa erinomaiset rahkeet tuottaa uudenlaisia, ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteita.