Valitse puhdas aurinkosähkö

perhonen

Teksti Noora Lintukangas, kuva Vantaan Energia

Mihin tahansa sähkösopimukseen on mahdollista hankkia lisätuote, joka takaa, että kulutettu energia on puhdasta aurinkosähköä.

Oli sähkösopimuksesi minkälainen tahansa, Aurinkoenergia-lisätuotteen avulla kulutat jatkossa vain uusiutuvaa, alkuperävarmennettua aurinkosähköä. Lisätuote takaa, että ostamasi sähkö on sataprosenttisesti aurinkoenergialla tuotettua.

Aurinkoenergian valitseminen on ympäristöteko, jolla voi tukea uusiutuvan ja vähäpäästöisen energian tuotantoa. Se auttaa pienentämään sähköntuotannon ilmastokuormaa ja kasvattamaan hiilikädenjälkeä. Päinvastoin kuin hiilijalanjälki, hiilikädenjälki kuvaa niitä positiivisia tekoja, jotka pienentävät ilmastopäästöjä. Ilmasto siis pitää hiilikädenjäljen kasvattamisesta. Aurinkoenergian alkuperä varmennetaan eurooppalaisen Guarantee of Origin -takuujärjestelmän mukaisesti. Vantaan Energia ohjaa osan Aurinkoenergian tuotosta stipendirahastoon, jolla tuetaan uusiutuvan energian tutkimusta Suomessa. Aurinkoenergia-lisätuotteen hinta on 4,90 €/kk.