Kenttäurheilijat -58 liikuttaa kaikkia vantaalaisia

Vantaan maraton

Teksti Noora Lintukangas, kuva Vantaan Energia

Itävantaalaisten oman urheiluseuran toiminnassa otetaan huomioon kaikki: kuntoliikkujat, lapset, nuoret, seniorit, kisaajat, toimitsijat ja penkkiurheilijat.

Kenttäurheilijat -58:n vt. toiminnanjohtaja Juha Kylänpää on urheiluseurakonkari. Hänelle vapaaehtoistyöstä on tullut vuosien saatossa elämäntapa, eikä hän voisi kuvitellakaan kesää ilman kuuluttamista, järjestelemistä ja kannustamista Hiekkaharjun urheilukentällä.

”Huonomminkin aikansa voisi käyttää. Seuratoiminta tarjoaa sosiaalisia suhteita, onnistumisen elämyksiä ja kokemuksia yhdessä tekemisestä. On mukavaa nähdä urheilijoiden kehittyvän ja menestyvän ja toisaalta antaa tukea, jos kaikki ei menekään nappiin”, Kylänpää kertoo.

Vapaaehtoisille on urheiluseuroissa kysyntää, ja KU-58:n toiminnassa tekemistä piisaa. Seuran tavoitteena kun on liikuttaa vantaalaisia vauvasta vaariin. Seura järjestää vuodessa noin 50 kisatapahtumaa SM-maantiejuoksusta ja Vantaan Maratonista veteraanikisoihin, joiden vanhin osallistuja on ollut 93-vuotias. Äitienpäivän Lusikkajuoksussa 40 metrin pikamatkalla on ikäryhmittäin omat sarjansa 0–12-vuotiaille.

Harjoituksia ja urheilukoulua järjestetään ympäri vuoden, eikä vain nuorille lahjakkuuksille tai menestyville veteraaneille. KU-58:n aikuisurheilu- ja kuntoliikuntajaosto ylläpitää urheilukoulua, jossa liikunnasta vieroittuneet aikuiset pääsevät ottamaan uuden elämänsä ensimmäisiä juoksuaskeleita.

Liikuntaleikkikoulu ja ikäryhmittäin treenaavat lapset ja nuoret harjoittelevat ahkerasti, mutta monipuolisuutta pyritään ylläpitämään mahdollisimman pitkälle. ”Urheilun parissa ollaan herkästi hieman lajikateellisia, etenkin palloiluseuroissa, mutta meidän mielestämme on hyvä, että nuoret harrastavat monipuolisesti. Meiltä löytyy laajaa valmennusosaamista, ja yleisurheilu on hyvä lisä lajiin kuin lajiin”, Kylänpää sanoo. Kesällä seuran toimintaan voi osallistua eri tavoin: liittymällä lasten ja nuorten kesäurheilukouluun, seuraamalla heinäkuun isompia kilpailuja, ryhtymällä toimitsijaksi tai ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi. Seurassa on siis mahdollista urheilla itse tai mahdollistaa muiden urheilua. ”Katsoja näkee vain kilpailun, mutta sitä ennen ja sen jälkeenkin tapahtuu paljon. Tervetuloa tutustumaan!”

Lisätiedot: www.ku-58.fi