Kesätöissä Vantaan Energiassa

RM 21

(Teksti Noora Lintukangas, iso kuva Super Otus Oy, pikku kuvat Vantaan Energia)

Vantaan Energiassa voi tehdä monenlaisia kesätöitä. Minkälaisia kokemuksia kesätyöt ovat tarjonneet nuorille?

”Opintoni olivat keskittyneet ympäristötekniikkaan, mutta kesätyön jälkeen päädyin ottamaan sivuaineopintoja energia- ja konetekniikan puolelta. Opintoni ovat vielä kesken, mutta uskon työkokemuksesta olevan hyötyä urallani. Hyvän työilmapiirin ansiosta harjoittelijat pääsivät heti mukaan porukkaan.” Anniina Pakkasmaa oli Vantaan Energiassa mekaanisen kunnossapidon harjoittelijana kesät 2018 ja 2019. Työtehtävät olivat laitoksen toimintaan liittyviä huoltotöitä, kuten pumppujen, puhaltimien ja hydrauliikkasylintereiden huoltoa ja erilaisten tukosten avaamista.

”Opiskelen sähkövoimatekniikkaa Aalto yliopistossa. Kesän aikana opin paljon jakeluverkon toiminnasta, yritysmaailmasta ja tietokannoista. Työkokemus oli kaiken kaikkiaan mukava. Antoisinta oli päästä seuraamaan sähköverkkojen toimintaa lähietäisyydeltä ja saada kontakteja yrityskentälle.” Juho Turunen oli kehitysinsinööriharjoittelijana Vantaan Energia Sähköverkot Oy:ssä kesällä 2019. Hän jatkaa osa-aikaisena työntekijänä noin päivän viikossa. Työtehtävät liittyvät raportoinnin kehittämiseen, tilastojen päivittämiseen ja ohjelmistorobotiikkaan.

”Olen opiskellut energia- ja ympäristötekniikkaa Metropoliassa. Kesätyössä opin paljon maanrakennustöiden vaatimuksista ja niihin liittyvistä yllätyksistä sekä putkitöiden aikataulutuksesta. Työkavereilla oli aina aikaa vastailla kysymyksiini. Mukavaa oli myös se, että sain aika nopeasti lisää vastuuta.” Tero Kortesmäki oli kesinä 2018 ja 2019 kaukolämpöverkon rakennuttajaharjoittelijana Vantaan Energiassa. Työtehtävät olivat kaukolämpöliittymien suunnittelua, aikataulutusta sekä rakentamisen valvon­taa. Hän jatkaa edelleen samoissa tehtävissä.