Aurinkosähkö kiinnostaa yrityksiä

VE 2018 06 aurinkosahko high res 10

( Teksti Noora Lintukangas, Kuva Super Otus Oy)

Aurinkopaneelien asennus voi olla yritykselle erittäin kannattava investointi. Omien aurinkopaneelien hankintaan voi hakea energiatukea, mutta aina järjestelmään ei tarvitse sijoittaa itse.

Vantaan Energia tarjoaa yrityksille Power Purchase Agreement -sopimusta, jossa asiakas ei sijoita järjestelmään, vaan sitoutuu ainoastaan ostamaan sillä tuotetun sähkön sovituksi ajanjaksoksi. Näin asiakas saa aurinkovoimalan käyttöönsä ilman omistamisen vaivaa ja tuotantoriskejä. ”Power Purchase Agreement eli PPA tarkoittaa, että me kustannamme ja rakennamme järjestelmän asiakkaan katolle sekä huollamme ja ylläpidämme sitä koko sopimuskauden ajan”, kertoo Vantaan Energian myynti- ja asiakkuuspäällikkö Tarja Hellsten.

Tämä on asiakkaalle vaivaton vaihtoehto, sillä sähköyhtiö hoitaa kaiken suunnittelusta toteutukseen. ”Aurinkosähkö sopii mainiosti esimerkiksi autoliikkeille, jotka voivat hyödyntää omaa sähköntuotantoa muun muassa sähköautojen latauksessa.” PPA-palvelu mitoitetaan aina asiakkaan tarpeisiin, ja yhteistyö alkaa asiantuntijan vierailulla. Ensin kartoitetaan järjestelmän optimaalinen koko ja toteutustapa. ”Aurinkosähkön ostaminen palveluna on asiakkaalle erittäin helppoa. Samalla yritys pienentää hiilijalanjälkeään ja säästää energiakustannuksissa”, Hellsten tiivistää.