Tilaa tunteille

koris

Lehden ilmestyessä Suomen koripallomaajoukkueen MM-karsintapelit jatkuvat Islannissa. Valmentaja Henrik Dettmann kertoo Susijengin kuulumisista ja energiasta.

Kerro mietteesi MM-karsinnoista?

Eurooppalainen maajoukkuekoripallo on välitilassa niin kauan kuin kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ja Euroopan eliittiseurat vääntävät kättä huippupelaajien edustusoikeuksista maajoukkueissa. Marraskuun karsintaotteluissa venyimme voittoon vieraskentällä, vaikka meiltä puuttui käytännössä koko aloitusviisikko.

Jo se on valmentajalle syy olla ylpeä joukkueestaan. Keskitymme otteluun kerrallaan ja pelaamme susikoripallolle ominaista, epäitsekästä,
energistä koripalloa. Haluamme pelata MM-kisapaikasta loppuun asti.

Keiden vastuulla on hyvän energian ja fiiliksen luominen joukkueessa?

Ihan kaikkien, pelaajista huoltojoukkoihin. Hyvä fiilis tulee pienistä asioista, kuten hymystä ja muiden huomioimisesta. Kun pienet asiat ovat kunnossa, isot sujuvat suurella energialla.

Energia on lopputuote, joka syntyy intohimosta ja siitä, että antaa tilaa tunteille. Intohimo syntyy luottamuksesta ja vastuun saamisesta.

Mikä on fanien eli kuudennen pelaajan merkitys tunnelman sytyttäjänä?

Onnistuminen on aina yhteispeliä. Fanit antavat toiminnallemme merkityksen, mikä parantaa joukkueen energiaa ja tulosta.

Sinut tunnetaan pelaajia kuuntelevana luomuvalmentajana. Mitä opit heiltä?

Valmentamisen hienoin puoli on mahdollisuus saada toimia erilaisten persoonien kanssa. Uusia tilanteita ja oppimisprosesseja syntyy koko ajan: mitä haastavampaa, sitä mielenkiintoisempaa! Kun oppiminen loppuu, loppuu myös valmentaminen.

Vantaan Energia on Suomen Koripalloliiton pitkäaikainen tukija. Vantaan Energia-areena on koripallomaajoukkueen kotikenttä ja yhtiön logo näkyy myös Susijengin pelipaidoissa.
Seuraa Susijengiä: www.susijengi.com

Kuva Jussi Nukari/Lehtikuva