Seuraa sähkönkulutustasi

talvi1

Kaikkien Vantaan Energian asiakkaiden on mahdollista seurata sähkönkulutustaan ilmaiseksi netissä. Miksi seuranta kannattaa ja miten palvelu toimii?

Miksi raportointipalvelu kannattaa ottaa käyttöön?
Se lisää ymmärrystä omasta energiankulutuksesta ja auttaa tunnistamaan kulutuspiikkejä. Ilmainen palvelu toimii myös mobiilissa. Kasvavalla osalla asiakkaistamme on pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta määräytyy tunneittain kysynnän ja tarjonnan mukaan. Heille palvelu on erityisen hyödyllinen.

Mitä hyötyä oman sähkönkulutuksen seuraamisesta on?
Se voi paljastaa kodin sähkösyöppöjä tai viallisia sähkölaitteita. Tosin palvelu ei erottele kulutusta laitteittain, vaan tunneittain. Saattaa olla yllättävää, kuinka paljon esimerkiksi saunanlämmitys kuluttaa sähköä. Kulutuksen muutoksia voi myös seurata vuositasolla, ja palvelusta saa vertailutietoa samankokoisten kotitalouksien sähkönkulutuksesta.

Onko palvelun käyttö vaivalloista?
Olemme tehneet palvelusta pelkistetyn ja helppokäyttöisen. Palveluun kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla pankkitunnuksilla sekä esimerkiksi laskusta löytyvillä asiakas ja käyttöpaikkatiedoilla. Vakioraportit voi tilata viikoittain tai kuukausittain myös sähköpostiin, jolloin palveluun ei tarvitse kirjautua aina uudelleen.

Kuinka reaaliaikaista tieto on?
Palvelun tiedon päivittyvät viimeistään seuraavana päivänä eli sähkönkulutusta voi seurata korkeintaan vuorokauden viiveellä.

Vantaan kirjastoista saa myös lainata kulutusmittareita, jos asiakas haluaa mitata
esimerkiksi tietyn laitteen reaaliaikaisen kulutuksen.

Kysymyksiin vastasi Vantaan Energiantuote- ja kehityspäällikkö Tuomas Åhlman.
Lisätiedot: www.vantaanenergia.fi/raportointi