Ehkäise ilmastonmuutosta arkisilla valinnoilla

ilmastosahko

Sähköautoilu on ilmastoystävällisen kuluttajan valinta. Jos ympäristötekoja haluaa jatkaa muuallakin kuin liikenteessä, kotiin voi valita Ilmastosähkön.

Yksittäisen ihmisen päivittäisillä valinnoilla on suuri merkitys maapallomme tulevaisuuteen. Sähköautoilu ehkäisee ilmastonmuutosta, mutta ainakin toistaiseksi
auto tankataan sillä sähköllä, jota julkisen latauspisteen pistokkeesta tulee. Kotiin hankitun sähkön tuotantotavan voi sen sijaan päättää itse ja vaikuttaa siten energiantuotantoon.

Ilmastosähkö tuotetaan tuuli- ja aurinkovoimalla. Pääosin kyse on tuulen tuomasta energiasta, sillä aurinkosähkön
osuus on Suomessa vielä hyvin pieni. Tuulivoimalaosuuksia Vantaan Energialla on muun muassa Porin, Raahen ja Vaasan seuduilla. Jos kysyntä ylittää yhtiön oman tuulivoimatuotannon,hankitaan tuulisähköä lisää markkinoilta, kuten aurinkosähköäkin.

Sähköpörssissä sähkönhinta vaihtelee jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Ilmastosähkön valinneen asiakkaan sähkönhintaan muutokset eivät kuitenkaan vaikuta, sillä sopimus on kiinteähintainen.

Tiedeyhteisöissä ilmastonmuutosta pidetään kiistattomana tosiasiana, ja monen arvion mukaan se on vakavin näköpiirissä olevista ihmiskunnan
haasteista. Ilmastosähköä ostavat kuluttajat ovat etujoukoissa matkalla puhtaampaan tulevaisuuteen. Kun edelläkävijät raivaavat tietä kohti uusiutuvien energianlähteiden yleistymistä, on muiden helpompaa seurata perässä.

Mitä? Nollapäästöinen sähkösopimus tukee uusiutuvia energiamuotoja ja auttaa ehkäisemään ilmastonmuutosta.
Kenelle? Tietoiselle kuluttajalle, joka haluaa tehdä vihreitä valintoja kaikilla elämän osa-alueilla.
Sopimusmuoto on 1–2 vuoden määräaikainen sopimus.
Hinta on hieman korkeampi sekasähköön verrattuna. Ero ei ole kuitenkaan iso: 5 000 kWh kuluttavassa kerrostaloasunnossa kuukausimaksu on vajaat pari euroa korkeampi.

Lisätiedot: www.vantaanenergia.fi/ilmastosahko