Oletko sinä Roskamestari 2017?

roskapoliisi6

Vantaan Energia järjesti viime kesänä ensimmäiset Roskien lajittelun SM-kisat. Leikkimielisen kilpailun tavoitteena on saada ihmiset innostumaan kierrätyksestä ja jakaa hauskalla tavalla tietoa lajittelusta. Tänä kesänä Roskamestari-titteli jaetaan toisen kerran.

Osakilpailuita järjestetään tuplasti enemmän kuin viime vuonna, osa niistä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Vauhdikkaalla lajitteluradalla kilpailijat testaavat tietojaan siitä, mihin lajitteluastioihin erilaiset roskat kuuluvat. Osakilpailuihin osallistutaan ilman ennakkoilmoittautumista, ja kisaan voi haastaa vaikka naapurin, työkaverin tai harrastusporukan.

Kilpailun alaikäraja on 15 vuotta. Lajittelutaitojen testaaminen ja kehittäminen onnistuvat digitaalisella Roskapelillä,
josta löytyy nyt myös mobiiliversio. Pelaajan on ratkaistava mahdollisimman nopeasti, mihin lajitteluastioihin pelin ehdottamat roskat kuuluvat. Pisteitä saa oikeaan astiaan ammutuista roskista, miinuspisteitä väärin lajitelluista roskista.

Halutessaan pelaaja voi osallistua tuloksellaan Roskien lajittelun SM-kisojen alkukarsintaan. Roskamestari 2017 -tittelin voittaja ratkaistaan 22.7. järjestettävässä finaalissa, jossa kilpailevat digipelin voittaja sekä seitsemän osakilpailujen parasta lajittelijaa.

Voittaja palkitaan kahden hengen matkalla Singaporeen, maailman siisteimpään kaupunkiin. Lisätiedot: www.roskamestari.fi

OSAKILPAILUT
pe 28.4. klo 12–16 Kauppakeskus Dixi, Vantaa
pe 5.5. klo 12–16 Kauppakeskus Mylly, Raisio
pe 26.5. klo 14–18 Narinkkatori, Helsinki
pe 2.6. klo 12–16 Idea Park, Lempäälä
ma 5.6. klo 13–17 Joensuun kävelykatu, Joensuu
la 1.7. klo 12–16 Kauppakeskus Sello, Espoo
pe 7.7. Digipeli (kilpailuaika päättyy)
pe 21.7. Tikkurila Festivaali, Hiekkaharju, Vantaa
Finaali la 22.7. Tikkurila Festivaali,
Hiekkaharju, Vantaa