Energiayhtiön energiatehokas talo

talo.2jpg

Vanhasta säästyi vain puolikas runko, kun sisäilmaongelmainen Vantaan Energian toimitalo uusittiin. Linjakas, energiatehokas ja fiksu uusi talo avataan elokuun alussa.

Reilu vuosi sitten Tikkurilan Peltolantiellä alettiin toteuttaa isoa projektia. Vuonna 1972 rakennettu ja 1989 laajennettu Vantaan Energian toimitila kaipasi mittavaa peruskorjausta. ”Koska kiinteistön vanhin osa oli jo yli 40 vuotta vanha, ei ongelmapaikkojen korjaaminen ollut enää kustannustehokasta. Talotekniikka alkoi olla tiensä päässä, oli ilmavuotoja ja viitteitä sisäilmaongelmista”, kertoo kiinteistöpäällikkö Hannu Turpela Vantaan Energialta. Niinpä puskutraktori saapui paikalle viime kesänä ja jätti pystyyn vain 80-luvun lopulla rakennetun osan betonirungon. Uusi julkisivu valmistui kevytelementtitekniikalla. Energiayhtiön uutukainen vuokratoimisto on tietysti mahdollisimman energiatehokas. ”Emme halunneet lähteä kokeilemaan erityisen innovatiivisia high tech -uutuuksia, vaan valitsimme jo testattuja ja toimivia ratkaisuja.”

Kaksoisjulkisivun lasiseinään on integroitu näyttävästi 80 neliötä aurinkopaneelia, ja ajan saatossa ruostuva corten-teräslevy tuo julkisivuun
teollista henkeä. Nykyisten energiatehokkuusmääräysten mukaisesti talo on lähes ilmatiivis. Sisäilmaa ohjataan koneellisesti ja mitataan jatkuvasti. ”Kokoustiloissa on hiilidioksidianturit. Ne aistivat ilmanraikkautta ja säätävät tarvittaessa ilmastointia.”

Myös valaistus muuttuu päivänvalon mukaan, valonlähteet ovat ledejä. Poistoilmasta otetaan talteen lämpöä, joka sekoitetaan raittiiseen ulkoilmaan ja kierrätetään takaisin rakennukseen, joka lämmitetään luonnollisesti oman jätevoimalan kaukolämmöllä.
”Työympäristönkin kannalta uusi toimitalo on erilainen. Siellä ei ole omia työhuoneita, ja tilojen käyttötehokkuus kasvaa merkittävästi.” Asiakaskokemuskin muuttuu. Kun uudet tilat elokuun alussa avataan, on sisällä vastassa lasia ja avoimuutta. Ensimmäisen kerroksen
lounasravintola on avoinna kaikille.

Asiakaspalvelussa asioidessa kannattaa katsoa ympärilleen myös pihalla. Suomen toiseksi suurin mantšurianjalopähkinäpuu on nimittäin
päässyt entisen rakennuksen sisäpihalta avarampiin maisemiin. Nyt se kukoistaa keskellä parkkipaikkaa, sähköautojen latauspisteiden lähistöllä.

Käyntiosoitteemme muuttuu

Muutamme kesän aikana Heidehofintieltä takaisin Tikkurilaan, osoitteeseen Peltolantie 27. Seuraa tarkempaa tiedotusta osoitteessa www.vantaanenergia.fi. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8.30–16. Vantaan Energian puhelinpalvelu (09 829 0225) on auki arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 10–16.