Roskattomin kaupunki -kampanja etenee

roskapoliisi1

Roskattomin kaupunki -kampanja on käynnistynyt näyttävästi. Kampanja on näkynyt mediassa, ja Vantaan Energian palkkaamat roskapoliisit ovat vierailleet jo kymmenissä kohteissa.

Kampanjaan palkatut kymmenen roskapoliisia ovat käyneet ahkerasti opastamassa kierrätys- ja lajitteluasioissa muun muassa kouluissa, päiväkodeissa, partioissa ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahviloissa. Myös taloyhtiöistä on tullut vierailupyyntöjä.

– Olemme saaneet vierailuista paljon hyvää palautetta, ja lisävarauksia satelee tasaiseen tahtiin, kertoo roskapoliisipäällikkö Anna Suurjoki Vantaan Energiasta.

Eniten roskapoliiseille tulee kysymyksiä yksittäisten asioiden kuten vaatteiden ja muovien kierrätyksestä. Sekajätteen mukana Vantaan Energian jätevoimalaan tulee jonkin verran metallia, joka on tuotannossa ongelmallista.

– Kotona kannattaa satsata oman roskiskaapin järjestämiseen siten, että kaikille kierrätettäville roskille on omat paikkansa. Siitä ne on helppo kuljettaa tyhjennettäväksi joko omaan roskikseen tai kierrätyspisteeseen, Suurjoki vinkkaa.

Osana kampanjaa Vantaan Energia käynnisti yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa helmikuun puolivälissä ”Tägää roskis” -kampanjan. Asukkaat ovat voineet ehdottaa kartalta paikkoja, joihin tarvitaan joko lisää tai kokonaan uusia roskiksia. Viisi uutta roskista toimitetaan eniten ääniä saaneisiin paikkoihin. Kampanja jatkuu huhtikuun puoliväliin asti.

Vantaan Energia haluaa tehdä Vantaasta Suomen roskattomimman kaupungin. Vantaan kaupungin lisäksi talkoisiin on haastettu vantaalaiset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt.

Kampanjassa mukana olevien terveisiä, lupauksia ja haasteita voi katsoa osoitteessa www.roskatonvantaa.fi

Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa terveiset löytyvät #roskattominkaupunki.