Päiväkodin lapset innostuivat roskapoliisista

roskapoliisi21

Korson päiväkodissa käy kuhina. Roskapoliisi Heini Manninen on saapunut paikalle ja kysyy pikkuväeltä, mitä mahtaa kuulua roskapoliisin tehtäviin. ”Pidättää roskaajia”, kuuluu heleä-ääninen ehdotus. Ei sentään. Roskapoliisi kertoo kierrätyksestä, auttaa lajittelupulmissa ja jakaa tietoa myös uuden jätevoimalan toiminnasta uusioenergian tuottajana.

Roskapoliisilta lapset oppivat, etteivät vanutupot tai ruoka kuulu WC-pönttöön. Rikkinäisiä vaatteita ei tarvitse heittää pois. Ne kannattaa paikata.

– Kerron äidille ja isälle, etteivät laita minulle liian isoa ruoka-annosta, koska en kuitenkaan jaksa syödä paljoa kerralla. Ei tarvitse sitten heittää ruokaa roskiin, yksi lapsista toteaa.

– Nyt ryhdyn lajittelemaan kissanruokapurkit metalliastiaan, toinen huikkaa.

– Minä alan kotona roskapoliisiksi, että isä ja äitikin oppisivat lajittelemaan oikein, kolmas innostuu.

Roskapoliisin mielestä on erittäin tärkeää, että päiväkodin henkilökunta on motivoitunutta ja kannustaa lapsia ympäristötekoihin.

– Täältä lähtee lajitteluun liittyvä kasvatus, jota lapset osaavat viedä myös kodin kulttuuriin. Pikku poliiseilla on paljon annettavana kotiympäristöön, ja pienilläkin arjen asioilla on tulevaisuudessa iso merkitys, Heini Manninen kertoo.