Vantaan fiksuin taloyhtiö laittoi energiasyöpöt kuriin

Vantaan Energia etsi keväällä Vantaan fiksuinta taloyhtiötä, jossa energiaratkaisut ovat säästäneet ympäristöä ja euroja. Voittajaksi valittiin asunto-osakeyhtiö Minkkikuja 3, jossa energiatehokkuutta on petrattu pikkuhiljaa.

– Tyypillisen taloyhtiön hoitokuluista noin 30–40 prosenttia kuluu energiaan ja veteen. Minkkikuja kolmessa on tehty useita fiksuja remonttiratkaisuja energian säästämiseksi, Vantaan Energian kaukolämmön myyntipäällikkö Ville Kivin kiittelee.

Palkinnoksi Vantaan fiksuin taloyhtiö saa joulukuun ilmaiset kaukolämmöt, mikä on arvoltaan noin kolmen tuhatta euroa.

– Olin todella hämmästynyt, kun kuulin taloyhtiömme voitosta. Tätä pitää ehdottomasti juhlistaa porukalla, asunto-osakeyhtiö, Vantaan fiksuimman taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Eija Rönkkö-Tikka iloitsee.

Minkkikuja kolmen hallituksella on ollut vahva tahto saada energiasyöpöt kuriin. Arjessa energiaa säästetään valojen järkevällä käytöllä. Myös turhaan tuulettamista on vähennetty.

– Uusissa kerrostaloissa energiatehokkuuteen kiinnitetään huomiota jo rakennusvaiheessa, mutta vanhemmissa taloyhtiöissä hallitus on avainasemassa, erityisesti kun remonteista päätetään, Rönkkö-Tikka sanoo. Jos oman taloyhtiön energiatehokkuus mietityttää, Rönkkö-Tikka suosittelee olemaan aktiivisesti yhteydessä oman taloyhtiön hallitukseen.

Tällä hetkellä Minkkikujan 1990 rakennetussa taloyhtiössä on käynnissä laaja saneeraushanke. – Käynnissä on ikkunaremontti, jonka jälkeen aloitamme kylpyhuoneremontin. Panostamme muun muassa ikkunoiden lämmöneristykseen, jolla parannamme taloyhtiömme energiatehokkuutta. Suunnitteilla on myös pihan valaistuksen ja parkkipaikkojen uusiminen.