Vantaan Energian uusi toimitusjohtaja haluaa panostaa asiakkaisiin ja ympäristöön

Vantaan Energian uusi toimitusjohtaja haluaa panostaa asiakkaisiin ja ympäristöön

Jukka Toivonen vie yhtiötä kohti tulevaisuuden fiksuja ratkaisuja ja kiertotaloutta.

Vantaan Peltolantien pääkonttorin pihalla on rivissä sähköauton latauspisteitä. Yhteen niistä kiinnittää autonsa myös tammikuussa Vantaan Energian toimitusjohtajana aloittanut Jukka Toivonen.

– Kuljen sähköautolla töihin, toisin sanoen elän täysillä Vantaan Energian tulevaisuutta myös työmatkoilla, naurahtaa Toivonen.

Tulevaisuuteen suuntaava tekemisen meininki oli Toivosen mukaan yksi tärkeimmistä syistä hakeutua Vantaan Energian johtoon. Yrityksellä on erinomainen mielikuva ja todella osaava henkilöstö.

– Työ vaikutti aidosti innostavalta ja kiinnostavalta, joten ei ollut epäilystäkään ettenkö hakisi pestiä. Ulkopuolelta Vantaan Energia näytti hyvältä – ja onnekseni sisäpuolelta se näyttää vieläkin paremmalta, Toivonen kertoo.

Sähköalasta jo kouluaikoina kiinnostunut Toivonen on todellinen energia-alan konkari. Matka on kulkenut aina Tampereen Teknillisestä yliopistosta Imatran Voiman ja sittemmin Fortumin kautta Vantaan Energialle. Hän on ehtinyt uransa aikana toimia monissa eri tehtävissä, joista ammentaa kokemuksia Vantaan Energian toimitusjohtajan työhön.

Innostuneen asenteen lisäksi Toivonen tuo Vantaan Energiaan ketteryyttä sekä kokemusta asiakkaiden mukaan ottamisesta kehittämistyöhön. Erityisesti siis asiakasnäkökulmassa käännetään uusi vaihde silmään Toivosen myötä.

Kohti entistä vastuullisempaa Vantaan Energiaa

Globaalit megatrendit kuten kaupungistuminen, vastuullisuus, resurssitehokkuus ja ilmastonmuutos vaikuttavat myös Vantaan Energian toimintaan. Vaikka ne tuovat mukanaan haasteita, näkee Toivonen niissä huomattavasti enemmän mahdollisuuksia.

– On todella mielenkiintoista seurata ja vaikuttaa siihen, miten näistä megatrendeistä luodaan liiketoimintaa. Esimerkiksi vastuullisuus ja kiertotalouden ratkaisut ovat jo nyt vahvasti näkyvissä Vantaan Energian toiminnassa, Toivonen kertoo.

Vantaan Energia elää kiertotaloutta todeksi muun muassa jätevoimalan kautta, jossa kierrätyksen jälkeen jäljelle jääneestä jätteestä tehdään sähköä ja lämpöä. Tällaisia ratkaisuja Toivonen toivoo näkevänsä lisää.

– Ympäristön huomioiminen on meillä DNA:ssa, ja kehitämme jatkuvasti uutta sillä saralla. Emme pidä väkisin kiinni vanhasta, vaan olemme ajan hermoilla ja seuraamme myös muuta maailmaa tehdäksemme kaikkien kannalta fiksuja ratkaisuja, Toivonen jatkaa.

Luotettava kumppani asiakkaille

Innovatiivinen, rehellinen ja luotettava – tällainen voi Vantaan Energia Toivosen mielestä parhaimmillaan olla asiakkailleen.

– Haluamme olla helposti lähestyttävä ja turvallinen kumppani jokaiselle asiakkaallemme, Toivonen kuvailee.

Vantaan Energian vahvuuksina hän näkeekin monipuolisuuden ja koon. Sopiva koko mahdollistaa fiksujen investointien teon tulevaisuuden varalle, tarvittaessa ripeätkin liikkeet toiminnassa ja joustavan palvelun. Se onkin Toivosen mielestä Vantaan Energian suuri vahvuus verrattuna moniin muihin alan toimijoihin. Ja tämä näkyy myös asiakkaille saakka.