Myyrmäki-liike kannustaa vantaalaiseen lämpöön

VE_kollaasikuva_18042016_7101_3Modernit kaupunginosaliikkeet ovat ravistelleet perinteisiä käsityksiä siitä, mitä kaupunginosayhdistykset tekevät. Tämän lisäksi myyrmäkeläiset ovat todistaneet, ettei uudelleen kukoistava lähirakkaus ole vain Helsingin Kallion yksinoikeus: Myyrmäki-liike on onnistunut liikuttamaan tapahtumiensa kautta tuhansia paikallisia.

Jotain vuonna 2012 perustetun liikkeen vaikuttavuudesta kertoo, että se palkittiin viime vuonna Vuoden vantaalaisena.  Liikkeen aktiivit ovat vaikuttaneet aktiivisesti muun muassa paikallisen juna-aseman kehittämiseen sekä Myyrmäen montuksi kutsutun tyhjän kaupunkitilan elävöittämiseen.

“Pyrimme myös enemmänkin itse toimimaan ja toteuttamaan emmekä perinteisten asukasyhdistysten tapaan esittämään kaupungille toiveita tai vaatimuksia”, sanoo Myyrmäki-liikkeen aktiivi Petteri Niskanen.

Toiminnassa korostuvat matala osallistumisen kynnys, yhdessä tekeminen ja toisten auttaminen – vantaalainen lämpö siis parhaimmillaan. Tapahtumat ovat tuoneet ihmisiä yhteen aivan eri tavalla kuin ennen.

“Palaute on ollut todella positiivista. Ihmiset ovat tulleet sanomaan ‘Kiitos, että voimme vihdoinkin olla ylpeitä omasta asuinalueestamme’”, Niskanen iloitsee.

Aikaa ihmisten väliselle lämmölle jää silloin kun ei tarvitse murehtia muista arkisista asioista. Myyrmäen asukkaat ovat todistaneet, että lämpimät teot lähtevät kiertämään, ja yhä useampi ihminen on matkan varrella päässyt mukaan. Tapahtumissa syntyy uusia tuttavuuksia.

“Kirpparilla voi vaikkapa löytää viereiseltä kojulta uusia ystäviä”, sanoo Niskanen.