Kesän kaukolämpö Suomen halvin

Kaukolammon-energiamaksu_1Kesää kohti mentäessä Vantaan Energialla on mukavia uutisia kaukolämpöä käyttäville. – Kaukolämpömme hinta on toukokuun alusta syyskuun loppuun Suomen edullisin, Vantaan Energian lämpöpalvelupäällikkö Lassi Kortelainen vinkkaa. – Halvimmillaan hinnat ovat kesä-, heinä- ja elokuussa, jolloin kaukolämmön energiamaksu on vain 24,30 euroa/MWh (sis. alv 24%).

Vantaan Energian jätevoimalassa tuotetaan noin puolet Vantaalla tarvittavasta kaukolämmöstä. Kesällä jätevoimala on ainoa laitos, joka lämmittää Vantaan Energian kaukolämpöasiakkaita.

– Kesän kaukolämpö on huokeaa, koska jätevoimalan tuotantokustannukset ovat muita tuotantolaitoksia pienemmät, Kortelainen valottaa.

Kaukolämmön hintaa pudotettiin jälleen

Vantaan Energia alensi tammi- ja helmikuun kaukolämmön energiamaksuja vuoden 2016 alusta. Omakotitaloasujalle kaukolämmön energiamaksu vuosikulutukselle on nyt keskimäärin 55,41 euroa/MWh. Se on 1,79 euroa/MWh halvempi viime vuoteen verrattuna.

Kiitos jätevoimalan, Vantaan Energia ei ole niin riippuvainen polttoaineiden maailmanmarkkinahinnoista.

– Olemme voineet toteuttaa kuusi hinnanalennusta vuodesta 2014 alkaen. Vaikka hallitus korotti polttoaineveroja vuoden alusta, me pystyimme silti alentamaan kaukolämmön hintaa, Vantaan Energian lämpöpalvelupäällikkö Lassi Kortelainen kiittelee.

Yhteensä hinta on tippunut omakotitaloasujalle keskimäärin 8 euroa/MWh vuoden 2014 alusta. 

Kaukolämpölaskun muodostavat energiamaksu ja perusmaksu. Vuoden alusta Vantaan Energia siirtyi energiamaksun kausihinnoittelusta kuukausihinnoitteluun. – Ennen hinta vaihtui kausittain, keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella, mutta nyt jokaisella kuukaudella on oma hintansa, Kortelainen selventää.

Miltä kaukolämmön hinnan kehitys sitten näyttää? – Seuraamme jatkuvasti kaukolämmön tuotantokustannuksia ja on mahdollista, että hyviä uutisia tulee jatkossakin, Kortelainen hymyilee.