Kaukolämpösopimusten tekeminen helpommaksi

Kaukolämpösopimusten tekeminen helpommaksi

Vantaan Energian uusi Tarjouskansio-palvelu takaa kaukolämmön asiakkaille vaivattomat tarjouspyynnöt ja lämpösopimukset sähköisesti.

Kaukolämmön suosio kasvaa: Vantaan Energian kaukolämpöverkko laajenee jatkuvasti ja uusia asiakkaita tulee lisää. Käynnissä onkin useita lämmöntuotannon kehitysprojekteja, yhtenä suurimmista Martinlaakson uusi biovoimala.

Kaukolämmön suosion kasvun myötä Vantaan Energia on kehittänyt uusien kaukolämpösopimusten tekemiseen kätevän Tarjouskansio-palvelun.

Tarjouskansio on sähköinen järjestelmä, joka palvelee uusia kaukolämmön asiakkaita. Palvelun tavoitteena on selkeyttää ja tehostaa kaukolämpöliittymän hankintaprosessia. Tarjouskansion avulla asiakas voi tehdä tarjouspyynnön ja seurata sopimusprosessin etenemistä omalta laitteeltaan.

– Aiemmin liittymätarjouksen saamisessa on saattanut kestää 2–3 päivää, mutta Tarjouskansion ansiosta käsittely automatisoituu ja tarjouksen muodostaminen onnistuu jatkossa jopa minuuteissa, Vantaan Energian kaukolämmön myyntipäällikkö Ville Kivin kertoo.

Tarjouskansio täydentää jo vuosia palvellutta suunnitelmien tarkastuspalvelua Tarkastuskansiota, jossa LVI-suunnitelmat voidaan toimittaa tarkastettaviksi ja urakointioikeuksia voi hakea sähköisesti.

Uusi palvelu osallistaa vaiheittain niin rakennuttajat, työmaamestarit kuin sopimuksen allekirjoittajatahotkin, esimerkiksi taloyhtiöt ja liikekiinteistöt. Kaikki pääsevät näkemään, miten tilaus etenee esimerkiksi lämpösopimuksen ja tarkastusdokumentaation näkökulmasta. Tämä nopeuttaa työtä, ja samalla päästään eroon turhasta paperien käsittelystä, välivaiheista ja informaatiokatkoksista.

– Koko tarjous- ja sopimusprosessin seuranta ja kommunikaatio helpottuvat puolin ja toisin automatisoidun Tarjouskansion avulla, Kivin lupaa.

Vantaan Energialla on käynnissä laaja asiakaspalvelujärjestelmien uudistus. Tavoitteena on siirtyä vaiheittain lopulta kokonaan sähköisiin järjestelmiin.

– Tuotekehitys on edelleen käynnissä. Muokkaamme palvelua jatkuvasti vastaamaan paremmin asiakkaidemme tarpeita ja otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia, Kivin vinkkaa.

Ajatuksena on tuoda ajan myötä palveluun mukaan kaikki Vantaan Energian kaukolämmön tuotteet. Esimerkiksi uusiolämpötuotteiden tilaus onnistuu Tarjouskansion kautta ensi vuoden aikana.

Mikäli uuden kaukolämpöliittymän hankinta on ajankohtaista, kannattaa tutustua Palvelukansioon.