Apua – taloyhtiön lämmönjakokeskus pitää uusia!

Apua – taloyhtiön lämmönjakokeskus pitää uusia!

Uudet älykkäät lämmönjakokeskukset korvaavat nyt perinteisiä lämmönjakokeskuksia. Niiden hankinta ja ylläpito on helppoa, eikä keskuksia enää osteta omaksi. Uusi lämmönjakokeskus ei edellytä isoa kertainvestointia ja seurantateknologian avulla se pitää lämmityskulut kurissa. Vantaan Energian kaukolämmön myyntipäällikkö Ville Kivin kertoo, mistä on kyse.

Lämmönjakokeskus – mihin sitä käytetään?

“Kaikissa kaukolämpöä hyödyntävissä taloyhtiössä on lämmönjakokeskus. Sen avulla kiinteistöjen lämmitysjärjestelmä liitetään kaukolämpöön ja niiden käyttöikä on noin 20–30 vuotta. Taloyhtiöille lämmönjakokeskuksen hankinta on tyypillisesti ollut merkittävä investointi. Mutta nykyään lämmönjakokeskuksen tullessa elinkaarensa päähän, vanhan tilalle kannattaa harkita uutta älykästä lämmönjakokeskusta, jota ei tarvitse enää lunastaa omaksi.”

Miten älykäs lämmönjakokeskus eroaa perinteisestä?

“Merkittävin ero on siinä, että älykkään lämmönjakokeskuksen hankkiessaan taloyhtiö ostaa palvelua. Perinteisessä mallissa hankitaan laitteisto, asennus sekä kaikki ylläpito- ja huoltopalvelut. Palvelumallissa kaikki on tehty taloyhtiöille todella helpoksi. Käytännössä kyseessä on avaimet käteen -ratkaisu eli asiakas tekee vain tilauksen ja me huolehdimme kaikesta muusta. Palvelusta maksetaan kiinteää kuukausimaksua, johon sisältyy kaikki sopivan laitteen valinnasta vanhan laitteiston asianmukaiseen kierrätykseen. Näin myös kustannukset ovat ennakoitavissa koko älykkään lämmönjakokeskuksen elinkaaren ajan.”

Mitä hyötyä älykkäästä lämmönjakokeskuksesta on taloyhtiölle?

“Vaivattomuuden ja kustannusten ennakoitavuuden lisäksi se tekee energian hyödyntämisestä entistä järkevämpää ja ympäristöystävällisempää. Keskuksen automatiikka huolehtii, että kaukolämpöenergiaa käytetään fiksusti ja kustannustehokkaasti. Huoneistojen lämmitysolosuhteita seurataan etäluennan avulla ja taloyhtiön lämmitystarpeita optimoidaan jatkuvasti. Taloyhtiölle syntyy siis kustannussäästöjä, kun energiaa käytetään vain tarvittava määrä. Vikatilanteissakin tieto on Vantaan Energian saatavilla ja korjattavissa usein jo ennen kuin taloyhtiössä ehditään edes huomata ongelmaa. Lisäksi kuukausimaksullinen avaimet käteen -ratkaisu selkeyttää hankintaprosessia, kun taloyhtiön hallituksen ei tarvitse pohtia erikseen urakoitsijan valintaa ja kilpailuttamista, laitteiston ostamista, asennusta, projektointia, seurantaa, huoltoa tai vikailmoituksia.“

Millaisiin kiinteistöihin älykkään lämmönjakokeskuksen voi hankkia?

“Käytännössä meidän älykäs lämmönjakokeskus voidaan asentaa minkä ikäiseen tai kokoiseen kiinteistöön tahansa. Kun hankinta ei edellytä kymmenien tuhansien eurojen kertainvestointia, kaikilla asunto-osakeyhtiöllä on mahdollisuus saada käyttöönsä tehokkaimmat laitteet uusimmalla tekniikalla.”

Miksi älykäs lämmönjakokeskus on fiksu hankinta?

  • Helppo ja kustannustehokas tapa hoitaa asuntojen lämmönjakelu kaukolämpöverkossa olevissa rivi- ja kerrostaloissa.
  • Avaimet käteen -ratkaisu, jossa kiinteä kuukausimaksu kattaa kaiken laitteiston asennuksesta huoltoon ja vanhan kierrätykseen.
  • Kustannusten ennakoitavuus on 100 %. Kiinteään kuukausimaksuun sisältyy myös huolto, eikä yllättäviä kuluja synny.
  • Uusi, energiaa säästävä teknologia mahdollistaa energian säästön seurannan, lämmityksen optimoinnin ja kysyntäjouston hyödyntämisen.
  • Sopii kaikkiin kaukolämpökohteisiin kiinteistön kunnosta riippumatta

Tutustu palveluun