Vantaalaista lämpöä

Vantaalaista lämpöä

Nykylämpö-lehdessä kerromme asiaa huolettomasta ja varmasta kaukolämmöstä. Artikkelit käsittelevät mm. kaukolämmön tuotantoa, käyttöä, etuja ja ajankohtaisia asioita. Nykylämpö ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se jaetaan kaikkiin vantaalaisiin kotitalouksiin.

Askel askeleelta fossiilittomaan energiantuotantoon

Vantaan Energian tavoitteena on luopua fossiilisista polttoaineista kokonaan vuoteen 2026 mennessä. Entistä ilmastoystävällisempää energiantuotantoa
kohti edetään järkähtämättä, projekti kerrallaan.

Lue lisää

 

 

Vantaalla hyödynnetään ilmastoystävällistä geolämpöä jo ensi vuonna

Vantaan Varistoon rakentuvan Suomen suurimman geolämpölaitoksen poraustyöt on aloitettu. Jotta vantaalaisten käyttämä energia saadaan fossiilittomaksi vuoteen 2026 mennessä, tarvitaan monenlaisia ratkaisuja, joista geolämpölaitos on yksi.

Lue lisää 

Panostus uusiutuvaan energiantuotantoon tuo säästöjä vantaalaisille

Vantaalaisten asukkaiden lämmön hinta on edullisella tasolla nyt ja jatkossa. Viimeisen kuuden vuoden aikana lämmön kustannukset ovat Vantaalla laskeneet tasaisesti. Tällä hetkellä lämmön energian hinta on noin 9% huokeammalla tasolla kuin se oli vuonna 2014. Samaan aikaan Vantaan Energia on investoinut runsaasti uusiutuvaan energiantuotantoon. Vantaalla on otettu käyttöön uusi jätevoimala ja biovoimala, ja suunnitteilla on jo laajennus jätevoimalaan.

 

Lue lisää

Kaukolämmön ABC

Kaukolämpöverkko on kotien ja kiinteistöjen moderni uusiutuvan energian jakelukanava. Yli 50-vuotisen historiansa aikana kaukolämpö on noussut Suomen suosituimmaksi lämmitysmuodoksi. Lämpö kiertää tuhansissa kodeissa ja kiinteistöissä ympäri Suomen, mutta silti harva tulee ajatelleeksi, mitä kaukolämpö oikeasti on ja kuinka se toimii.

LUE LISÄÄ

Tilaa lämmön uutiskirje

Painetun Nykylämmön kaveriksi ilmestyy asiakkaidemme toiveesta lämmön oma uutiskirje. Se tulee tarjoamaan ajankohtaista tietoa, uutisia ja näkemyksiä lämmön tulevaisuuden näkymistä. 

Tilaa uutiskirje

Aiempia juttuja

Tulevaisuuden lämpö kumpuaa kilometrien syvyyksistä
Tulevaisuudessa siintää lupaava vaihtoehto päästöttömään ja täysin uusiutuvaan lämmöntuotantoon: geoterminen lämpö. Geoterminen energia perustuu maankuoresta johdettuun lämpöön. Tavoitteena on ottaa talteen maan sisuksista säteilevää energiaa sekä syvälle maankuoreen varastoitunutta ikivanhaa lämpöä.

Apua – taloyhtiön lämmönjakokeskus pitää uusia!
Uudet älykkäät lämmönjakokeskukset korvaavat nyt perinteisiä lämmönjakokeskuksia. Niiden hankinta ja ylläpito on helppoa, eikä keskuksia enää osteta omaksi. (Nykylämpö 2/2019)

Kaukolämpöä Vantaalla jo 50 vuotta
Vuonna 2019 juhlimme vantaalaisen kaukolämmön pyöreitä merkkipäiviä. Paljon on tapahtunut viidessäkymmenessä vuodessa. (Nykylämpö 2/2019)

Vantaan Energian uusi toimitusjohtaja haluaa panostaa asiakkaisiin ja ympäristöön
Jukka Toivonen vie yhtiötä kohti tulevaisuuden fiksuja ratkaisuja ja kiertotaloutta. (Nykylämpö 1/2019)

Totta vai tarua? Testaa pitävätkö mielikuvasi kaukolämmöstä paikkansa
Kaukolämmön hinnasta, luotettavuudesta ja ympäristöystävällisyydestä liikkuu monia myyttejä. Me listasimme neljä yleisintä. (Nykylämpö 1/2019)

Investointi puhtaampaan tulevaisuuteen
Martinlaakson uusi biovoimala otetaan käyttöön tammikuussa. Se tarkoittaa, että Vantaan Energian kaukolämpö on jatkossa yhä vihreämpää. (Nykylämpö 2/2018)

Taklaa kodin suurimmat energiasyöpöt! 9 vinkkiä energiansäästöön
Viikot vierivät kovaa vauhtia kohti talvea ja energiakustannukset ovat taas ajankohtainen puheenaihe. Kodeissa eniten energiaa kuluttavat tilojen ja veden lämmitys. Kokosimme vinkkejä, joilla lämpölasku pysyy aisoissa talven pakkasillakin. (Nykylämpö 2/2018)

Kaukolämpösopimusten tekeminen helpommaksi
Vantaan Energian uusi Tarjouskansio-palvelu takaa kaukolämmön asiakkaille vaivattomat tarjouspyynnöt ja lämpösopimukset sähköisesti. (Nykylämpö 2/2018)

Matkalla vähäpäästöiselle 2020-luvulle
Vantaan Energia on hyvässä vauhdissa kohti kivihiiletöntä tulevaisuutta. Viime vuosien ratkaisut, kuten uusioenergiaa tuottava jätevoimala, tuulivoiman tuotantokapasiteetin tuplaaminen, vesisähkö- ja aurinkosähköinvestoinnit sekä viimeisimpänä päätös biokattilasta Martinlaakson voimalaitokseen, ovat konkreettisia askeleita kohti vähäpäästöisyyttä. (Nykylämpö 2/2017)

Sanoista tekoihin – biovoimaa Martinlaaksoon
Vantaan Energian tuorein siirto vähäpäästöisyyden saralla on Martinlaakson voimalaitoksen uudistaminen. Voimalaitoksen käytöstä poistetussa kattilassa aiotaan polttaa vuoden 2019 alusta kotimaista haketta, sahanpurua, kierrätyspuuta, vaneriteollisuuden hukkapaloja ja hieman turvetta. (Nykylämpö 2/2017)

Vantaan fiksuin taloyhtiö laittoi energiasyöpöt kuriin
Vantaan Energia etsi keväällä 2017 Vantaan fiksuinta taloyhtiötä, jossa energiaratkaisut ovat säästäneet ympäristöä ja euroja. Voittajaksi valittiin asunto-osakeyhtiö Minkkikuja 3, jossa energiatehokkuutta on petrattu pikkuhiljaa. (Nykylämpö 2/2017)

Isojen vaihtoehtojen äärellä
Mitä lämmitysmuotoja tavalliselle kuluttajalle on tulevaisuudessa tarjolla? Mikä on ympäristöystävällinen ja samalla kustannustehokas tapa tuottaa lämpöä? Miten energiayhtiö voisi varastoida lämpöä kesän yli syksyyn? (Nykylämpö 2/2016)

Kaukolämpötyömaalla paiskitaan töitä lämmön toimitusvarmuuden eteen
Kaukolämpöverkko kehittyy jatkuvasti. Keväällä 2016 tehtiin yhteistyötä Fortumin kanssa Tuusulan ja Vantaan rajalla. (Nykylämpö 2/2016)

Kohti puhtaampaa tulevaisuutta (Nykylämpö 1/2016)
Kesän kaukolämpö Suomen halvin (Nykylämpö 1/2016)
Jätevoimala toi kaukolämmön vielä lähemmäs (Nykylämpö 2/2015)
Myyrmäki-liike kannustaa vantaalaiseen lämpöön (Nykylämpö 2/2015)

Kaukolämmön edut

Edullinen

Kaukolämpö on pitkän elinkaarensa aikana investointi- ja käyttökustannuksiltaan edullinen. Uudet energiaratkaisut ja palvelumallit pitävät hinnat kilpailukykyisinä. Huoltokustannukset ovat olemattomia, sillä laitteet ovat lähes huoltovapaita.

Varma

Kaukolämmön toimitusvarmuus on lähes 100 %. Asiakkaille toimitetaan lämpöä heidän tarpeidensa mukaan. Lämpöä ja lämmintä käyttövettä riittää automaattisesti ja tasaisesti. Varmuutta lisää suunnitelmallinen vikojen ja häiriöiden ennakointi.

Kestävä

Yhteistuotannon ansiosta kaukolämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Tulevaisuudessa yhä suurempi osa kaukolämmöstä tuotetaan uusiutuvalla energialla. Käyttövesi lämmitetään silloin kun sitä käytetään.

Huoleton

Tarvitset vain lämmönjakokeskuksen, energiayhtiö hoitaa kaiken muun. Kaukolämpölaitteet ovat lähes huoltovapaita. Toimintavarma laitetekniikka takaa huolettoman käytön.