Vantaalaista lämpöä

Nykylämpö-lehdessä kerromme asiaa huolettomasta ja varmasta kaukolämmöstä. Artikkelit käsittelevät mm. kaukolämmön tuotantoa, käytttöä, etuja ja ajankohtaisia asioita. Nykylämpö ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se jaetaan kaikkiin vantaalaisiin kotitalouksiin.

Matkalla vähäpäästöiselle 2020-luvulle

Vantaan Energia on hyvässä vauhdissa kohti kivihiiletöntä tulevaisuutta. Viime vuosien ratkaisut, kuten uusioenergiaa tuottava jätevoimala, tuulivoiman tuotantokapasiteetin tuplaaminen, vesisähkö- ja aurinkosähköinvestoinnit sekä viimeisimpänä päätös biokattilasta Martinlaakson voimalaitokseen, ovat konkreettisia askeleita kohti vähäpäästöisyyttä.

Lue lisää

Sanoista tekoihin – biovoimaa Martinlaaksoon

Vantaan Energian tuorein siirto vähäpäästöisyyden saralla on Martinlaakson voimalaitoksen uudistaminen. Voimalaitoksen käytöstä poistetussa kattilassa aiotaan polttaa vuoden 2019 alusta kotimaista haketta, sahanpurua, kierrätyspuuta, vaneriteollisuuden hukkapaloja ja hieman turvetta.

Lue lisää

Vantaan fiksuin taloyhtiö laittoi energiasyöpöt kuriin

Vantaan Energia etsi keväällä Vantaan fiksuinta taloyhtiötä, jossa energiaratkaisut ovat säästäneet ympäristöä ja euroja. Voittajaksi valittiin asunto-osakeyhtiö Minkkikuja 3, jossa energiatehokkuutta on petrattu pikkuhiljaa.

Lue lisää

Isojen vaihtoehtojen äärellä

2016-02_ve-nykylampo-09-2016-4_pelletit

Mitä lämmitysmuotoja tavalliselle kuluttajalle on tulevaisuudessa tarjolla? Mikä on ympäristöystävällinen ja samalla kustannustehokas tapa tuottaa lämpöä? Miten energiayhtiö voisi varastoida lämpöä kesän yli syksyyn?

Lue lisää

Kaukolämpötyömaalla paiskitaan töitä lämmön toimitusvarmuuden eteen

2016-02_ve-ojankaivuu-046-high-res-1_kaivuu

Kaukolämpöverkko kehittyy jatkuvasti. Tällä kertaa tehtiin yhteistyötä Fortumin kanssa Tuusulan ja Vantaan rajalla.

Lue lisää

Aiempia juttuja

Kohti puhtaampaa tulevaisuutta
Jätevoimala toi kaukolämmön vielä lähemmäs
Kesän kaukolämpö Suomen halvin
Myyrmäki-liike kannustaa vantaalaiseen lämpöön

Kaukolämmön edut

Edullinen

Kaukolämpö on pitkän elinkaarensa aikana investointi- ja käyttökustannuksiltaan edullinen. Uudet energiaratkaisut ja palvelumallit pitävät hinnat kilpailukykyisinä. Huoltokustannukset ovat olemattomia, sillä laitteet ovat lähes huoltovapaita.

Varma

Kaukolämmön toimitusvarmuus on lähes 100 %. Asiakkaille toimitetaan lämpöä heidän tarpeidensa mukaan. Lämpöä ja lämmintä käyttövettä riittää automaattisesti ja tasaisesti. Varmuutta lisää suunnitelmallinen vikojen ja häiriöiden ennakointi.

Kestävä

Yhteistuotannon ansiosta kaukolämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Tulevaisuudessa yhä suurempi osa kaukolämmöstä tuotetaan uusiutuvalla energialla. Käyttövesi lämmitetään silloin kun sitä käytetään.

Huoleton

Tarvitset vain lämmönjakokeskuksen, energiayhtiö hoitaa kaiken muun. Kaukolämpölaitteet ovat lähes huoltovapaita. Toimintavarma laitetekniikka takaa huolettoman käytön.

Mitä sinä haluaisit tietää kaukolämmöstä?

Haluamme tehdä energiasta ja kaukolämmöstä helpommin ymmärrettävää. Vinkkaa meille, mistä asioista meidän pitäisi kertoa lisää. Onko jokin erityinen seikka, mikä kaipaisi selvennystä? Mitä siis haluaisit kuulla meiltä kaukolämpöön liittyen?

Mitä sinä haluaisit tietää kaukolämmöstä?