Aiempia juttuja
Tulevaisuuden lämpö kumpuaa kilometrien syvyyksistä
Tulevaisuudessa siintää lupaava vaihtoehto päästöttömään ja täysin uusiutuvaan lämmöntuotantoon: geoterminen lämpö. Geoterminen energia perustuu maankuoresta johdettuun lämpöön. Tavoitteena on ottaa talteen maan sisuksista säteilevää energiaa sekä syvälle maankuoreen varastoitunutta ikivanhaa lämpöä.
Apua – taloyhtiön lämmönjakokeskus pitää uusia!
Uudet älykkäät lämmönjakokeskukset korvaavat nyt perinteisiä lämmönjakokeskuksia. Niiden hankinta ja ylläpito on helppoa, eikä keskuksia enää osteta omaksi. (Nykylämpö 2/2019)
Kaukolämpöä Vantaalla jo 50 vuotta
Vuonna 2019 juhlimme vantaalaisen kaukolämmön pyöreitä merkkipäiviä. Paljon on tapahtunut viidessäkymmenessä vuodessa. (Nykylämpö 2/2019)
Vantaan Energian uusi toimitusjohtaja haluaa panostaa asiakkaisiin ja ympäristöön
Jukka Toivonen vie yhtiötä kohti tulevaisuuden fiksuja ratkaisuja ja kiertotaloutta. (Nykylämpö 1/2019)
Totta vai tarua? Testaa pitävätkö mielikuvasi kaukolämmöstä paikkansa
Kaukolämmön hinnasta, luotettavuudesta ja ympäristöystävällisyydestä liikkuu monia myyttejä. Me listasimme neljä yleisintä. (Nykylämpö 1/2019)
Investointi puhtaampaan tulevaisuuteen
Martinlaakson uusi biovoimala otetaan käyttöön tammikuussa. Se tarkoittaa, että Vantaan Energian kaukolämpö on jatkossa yhä vihreämpää. (Nykylämpö 2/2018)
Taklaa kodin suurimmat energiasyöpöt! 9 vinkkiä energiansäästöön
Viikot vierivät kovaa vauhtia kohti talvea ja energiakustannukset ovat taas ajankohtainen puheenaihe. Kodeissa eniten energiaa kuluttavat tilojen ja veden lämmitys. Kokosimme vinkkejä, joilla lämpölasku pysyy aisoissa talven pakkasillakin. (Nykylämpö 2/2018)
Kaukolämpösopimusten tekeminen helpommaksi
Vantaan Energian uusi Tarjouskansio-palvelu takaa kaukolämmön asiakkaille vaivattomat tarjouspyynnöt ja lämpösopimukset sähköisesti. (Nykylämpö 2/2018)
Matkalla vähäpäästöiselle 2020-luvulle
Vantaan Energia on hyvässä vauhdissa kohti kivihiiletöntä tulevaisuutta. Viime vuosien ratkaisut, kuten uusioenergiaa tuottava jätevoimala, tuulivoiman tuotantokapasiteetin tuplaaminen, vesisähkö- ja aurinkosähköinvestoinnit sekä viimeisimpänä päätös biokattilasta Martinlaakson voimalaitokseen, ovat konkreettisia askeleita kohti vähäpäästöisyyttä. (Nykylämpö 2/2017)
Sanoista tekoihin – biovoimaa Martinlaaksoon
Vantaan Energian tuorein siirto vähäpäästöisyyden saralla on Martinlaakson voimalaitoksen uudistaminen. Voimalaitoksen käytöstä poistetussa kattilassa aiotaan polttaa vuoden 2019 alusta kotimaista haketta, sahanpurua, kierrätyspuuta, vaneriteollisuuden hukkapaloja ja hieman turvetta. (Nykylämpö 2/2017)
Vantaan fiksuin taloyhtiö laittoi energiasyöpöt kuriin
Vantaan Energia etsi keväällä 2017 Vantaan fiksuinta taloyhtiötä, jossa energiaratkaisut ovat säästäneet ympäristöä ja euroja. Voittajaksi valittiin asunto-osakeyhtiö Minkkikuja 3, jossa energiatehokkuutta on petrattu pikkuhiljaa. (Nykylämpö 2/2017)
Isojen vaihtoehtojen äärellä
Mitä lämmitysmuotoja tavalliselle kuluttajalle on tulevaisuudessa tarjolla? Mikä on ympäristöystävällinen ja samalla kustannustehokas tapa tuottaa lämpöä? Miten energiayhtiö voisi varastoida lämpöä kesän yli syksyyn? (Nykylämpö 2/2016)
Kaukolämpötyömaalla paiskitaan töitä lämmön toimitusvarmuuden eteen
Kaukolämpöverkko kehittyy jatkuvasti. Keväällä 2016 tehtiin yhteistyötä Fortumin kanssa Tuusulan ja Vantaan rajalla. (Nykylämpö 2/2016)
Kohti puhtaampaa tulevaisuutta (Nykylämpö 1/2016)
Kesän kaukolämpö Suomen halvin (Nykylämpö 1/2016)
Jätevoimala toi kaukolämmön vielä lähemmäs (Nykylämpö 2/2015)
Myyrmäki-liike kannustaa vantaalaiseen lämpöön (Nykylämpö 2/2015)