Missä on Vantaan fiksuin taloyhtiö?

Taloyhtiöissä kulutetaan 10 % kaikesta Suomessa käytettävästä energiasta. Energialla on iso vaikutus asumiskuluihin, eikä ole yhdentekevää, millä tolalla taloyhtiön energia-asiat ovat. Oikeanlaisista energiaratkaisuista ja arjen viisaista valinnoista kiittää myös ympäristö.

Vantaan Energia etsii nyt Vantaan fiksuinta taloyhtiötä, jossa energia-asiat on hoidettu erityisen mallikkaasti. Tavoitteena on palkita yhtiö, jossa on tehty suunnitelmallista ja pitkäjänteistä työtä esimerkiksi lämmitysjärjestelmän ylläpidon ja kustannustehokkuuden eteen.

Toisaalta halutaan kuulla hyviä käytäntöjä, joilla on onnistuttu pienentämään asukkaiden ja taloyhtiön energiankulutusta. Toiveena on löytää aktiivisia taloyhtiöitä, joissa asukkaat ovat keksineet konkreettisia keinoja niin lämmön-, veden- kuin sähkönkulutuksessa pihistämiseen.

– Toimivia ideoita halutaan kilpailun myötä jakaa myös muille taloyhtiölle. Tottahan toki hyvä kannattaa laittaa kiertoon, miettii Vantaan Energian lämpöpalvelupäällikkö Lassi Kortelainen.

Palkintona kuukauden ilmaiset lämmöt

Fiksuimmalle taloyhtiölle on luvassa paitsi mainetta ja kunniaa, myös melkoinen palkinto. Voittanut taloyhtiö saa nimittäin palkinnoksi kuukauden ilmaiset lämmöt joulukuun 2017 osalta. Keskimäärin vantaalaisessa taloyhtiössä tämä kustannus on noin 3000 euroa.

– Energia-asiat ovat meistä niin tärkeitä, että niissä erityisesti ansioitunut on kunnon palkinnon ansainnut. Talvikuukausille ajoittuva ilmainen lämmitysjakso näkyy mukavasti myös taloyhtiön taloudessa. Toivottavasti se kannustaa taloyhtiöitä petraamaan entisestään energia-asioiden hoitoa, kannustaa Kortelainen.

Parhaan taloyhtiön valitsevat Vantaan Energian asiantuntijoista ja sen kumppaneista koostuva raati. Kilpailu on käynnissä 1.4.–31.5., ja voittaja julkistetaan kesäkuussa.

Kilpailun säännöt

Osallistu kilpailuun