Lämmityskulut kuriin polttopuiden avulla.

L%C3%A4mmit%C3%A4 polttopuilla

Takan lämmittäminen luo kotoisaa tunnelmaa kylminä iltoina. Lämmin tunnelma ei kuitenkaan ole ainoa polttopuiden tuoma hyöty. Puulla lämmittäminen on ensinnäkin luonnollinen tapa lämmittää kotia. Poltettaessa puusta vapautuu sama määrä hiilidioksidia kuin lahotessakin.

Toiseksi puulla lämmittäminen säästää kukkaroa. Sähkölämmityksen kulut vähenevät keskimäärin 15 %, kun käyttää puuta sähkölämmityksen rinnalla. Kodin lämmittäminen yhdellä pinokuutiolla koivua vastaa noin 170 euroa sähköä. Vaikka polttopuiden ja kotiinkuljetusten hinnat vaihtelevat, voi yhden pinokuution polttamisella säästää lämmityskuluissa jopa useista kymmeniä euroja.

Olemme koonneet ohjeita polttopuilla kotiaan lämmittävälle. Tutustu puiden hankkimiseen tai opettele, kuinka polttopuut sijoitetaan oikeaoppisesti tulisijaan. Löydät sivulta myös useiden polttopuiden myyjien yhteystiedot.

Siirry Polttopuu-sivulle

Tämäkin hyödyllinen artikkeli on osa uutiskirjettämme. Uutiskirjeessämme kerromme lyhyesti energia-asioista, arkipäivän ajankohtaisista teemoista sekä annamme energiavinkkejä. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje