Siirry sisältöön

Hyödynnä ARAn tuki kaukolämpölaitteiston uusimisessa

VE kuvaukset 11 12 2017 Valmiit Kokonaisuus1 4

ARA myöntää avustusta asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen vaihtamiseen matalalämpötilaiseen kaukolämpöön soveltuvaksi sekä samassa yhteydessä tehtäviin lämmitysjärjestelmän säätöön ja tasapainotukseen. Avustus on erityisen hyödyllinen niissä taloyhtiöissä, joissa laitteiden uusiminen olisi muutenkin ajankohtaista lähiaikoina.

Paljonko avustusta myönnetään ja millaisiin kohteisiin sitä voi hakea?

Tuki koskee niin kerrostaloja kuin omakoti- ja rivitalojakin, jotka ovat vähintään puolet vuodesta vakituisessa asuinkäytössä.

  • Pientaloihin 2 000 euroa lämmönvaihdinlaitteistoa kohden sekä 500 euroa tasapainotettua ja säädettyä järjestelmää kohden.
  • Rivitaloyhtiölle 3000 euroa lämmönvaihdinlaitteistoa kohden ja 1 000 euroa tasapainotettua ja säädettyä järjestelmää kohden.
  • Asuinkerrostaloyhtiölle 4 000 euroa lämmönvaihdinlaitteistoa kohden ja 2 000 euroa tasapainotettua ja säädettyä järjestelmää kohden.

Miten haetaan?

Avustushakemuksen voi täyttää sähköisesti osoitteessa ara.fi/verkkoasiointi tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä hakemuslomaketta käyttäen.

Lisätietoa tuesta ja sen hakemisesta voit lukea ARAn verkkosivuilta.

Me autamme sinua!

Saat meiltä selvityksen kiinteistösi sijaitsemisesta alueella, jossa laitteiston uusiminen edesauttaa matalalämpötilaiseen kaukolämpöön siirtymistä. Autamme mielellämme myös muissa asiaan liittyvissä kysymyksissä.

Meidän kauttamme saat halutessasi lämmönjakokeskuksen uusimisen helppona avaimet käteen -saneerauspalveluna kilpailukykyiseen hintaan.

Lämmönjakokeskuksen saneerauspalvelu on fiksu tapa päivittää kiinteistön lämmitysjärjestelmä uuteen älykkääseen lämmönjakokeskukseen. Voit valita palveluun lisäksi myös huoneistoanturoinnin, jolla voit varmistaa kiinteistön optimaaliset sisäolosuhteet ja energiatehokkaan lämmönkäytön. Älykäs lämmönjakokeskus on mahdollista hankkia avaimet käteen -palveluna kertainvestointina tai helpolla kuukausimaksullisella palvelumallilla ilman omaa investointia.

Kertainvestoituna laitteistolla on pidennetty viiden vuoden takuu. Kuukausimaksullisessa palvelumallissa Vantaan Energia vastaa laitteiston ylläpidosta koko sopimuskauden ajan. Kuukausimaksulliseen palveluun sisältyy Uusiolämpö-tuote veloituksetta 12 kuukauden ajaksi, jolloin lämmitys on täysin hiilineutraalia.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vantaa
Asiakaspäällikkö (taloyhtiöt, isännöitsijät ja asuntosijoitusyhtiöt)
Laura Heinänen
puh. 09 829 0686
laura.heinanen@vantaanenergia.fi

Tuusula ja Järvenpää
Myyntipäällikkö
Aksel Danielson
puh. 044 729 6954
aksel.danielson@vantaanenergia.fi

Järvenpää
Myyntipäällikkö
Timo Aalto
puh. 050 323 6072
timo.aalto@vantaanenergia.fi