​​Kokemuksia Aurinkosähköstä

​​Kokemuksia Aurinkosähköstä

Aurinkopaneelien ostaminen on päätös, jota tehdessä kuulee mielellään muiden kokemuksia. Onko aurinkosähkö taloudellisesti järkevä vaihtoehto? Kuinka luotettava aurinkosähköjärjestelmä on? Kuinka suuren osan sähkönkäytöstä aurinkopaneelit tuottavat? Miten aurinkopaneelien hankkiminen ja asennus sujuu? Lue asiakkaidemme kokemuksia aurinkopaneeleista ja aurinkosähköstä.

Aurinkopaneelien sähköllä vuoden ympäri

Espoolainen asiakasperheemme päätyi aurinkopaneelien hankintaan, koska he halusivat tehdä ympäristömyötäisiä valintoja kotinsa energian ja lämmön tuotannossa. Mahdollisuus muutoksiin avautui, kun he alkoivat rakentaa uutta omakotitaloa. “Merkittävin syy aurinkopaneelien hankintaan olivat ilmastoasiat. Haluamme tehdä oman osuutemme ympäristön puolesta”, perheen isä kertoo. “Samasta syystä talon lämmitysratkaisuksi valittiin maalämpö. Aurinkopaneelit tuottavat käyttösähköä ja maalämpö huolehtii lämmityksestä ja käyttövedestä”, hän jatkaa.

Silloin kun päätös aurinkopaneelien hankinnasta tehdään uuden talon suunnitteluvaiheessa, voidaan niistä saatava hyöty maksimoida: “Otimme aurinkopaneelit huomioon jo talon sijoittelussa tontille. Näin saimme suunnattua paneelit etelää kohti” perheen isä kertoo.

“Olemme olleet tyytyväisiä ensimmäisten kuukausien tuottoon. Talomme valmistumisen jälkeen olemme maksaneet ainoastaan sähkönsiirrosta sekä joulu-tammikuun sähköstä.”

Aurinkopaneelien sähköntuottoon vaikuttavat sijoittelun lisäksi esimerkiksi pilvien paksuus, ilmankosteus ja pienhiukkaset. Vaikka kaikkiin tekijöihin ei voi itse vaikuttaa, asiantuntijat osaavat arvioida millainen järjestelmä tarvitaan, jotta paneelit tuottavat riittävästi sähköä.

“Olemme olleet tyytyväisiä ensimmäisten kuukausien tuottoon. Olemme myös olleet yllättyneitä siitä, kuinka paljon paneelit voivat kesällä tuottaa, vaikka taivas olisi täysin pilvessä”, perheen isä kuvaa tähän astisia kokemuksia. “Heinä–elokuussa järjestelmän tuotto pilvisellä säällä liikkui jopa 10–20 prosentissa järjestelmän 5 000 kWp:n tehosta”, hän tarkentaa.

Talvella katon ollessa lumen peitossa, sähköä ei synny lainkaan. Aurinkosähkö voi tästä huolimatta mahdollistaa energiaomavaraisuuden, sillä talvella sähköverkosta ostettavan sähkön hinnan voi kuitata pitkälti kesällä syntyvän ylijäämätuotannon myynnillä. Näin on käynyt myös espoolaisten asiakkaidemme tapauksessa.

“Järjestelmä on tällä hetkellä mitoitettu tuottamaan sähköä yli oman tarpeemme, ja toistaiseksi myymme sähköstä huomattavan osan. Heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun paneelit tuottivat 1 650 kWh sähköä, ja vasta loka-marraskuun pitkät sateet ja paksut pilvet pudottivat järjestelmän tuoton nollille.
Loppukesän sähkön ylijäämätuotannolla kustansimme kuitenkin koko lokakuun ja osan marraskuun sähkölaskusta. Talomme valmistumisen jälkeen olemme siis maksaneet ainoastaan sähkönsiirrosta sekä joulu-tammikuun sähköstä.”

Uuden omakotitalon rakentajat Espoosta

Asiakkaamme suosittelevat

“Halusin tehdä ekoteon ja hankin aurinkosähköjärjestelmän omakotitalomme katolle. Investoinnin tarkoituksena oli vähentää 1-kerroksisen sähkölämmitteisen omakotitalomme sähkönkulutusta. Valitsimme aurinkosähköjärjestelmän toimittajaksi Vantaan Energian. Aurinkosähkön hankinta Vantaan Energian kautta tuntui turvalliselta vaihtoehdolta. Yrityksellä on pitkä historia ja he ovat varmasti vastaamassa velvoitteistaan, jos jotain sattuisi tapahtumaan järjestelmälle tulevaisuudessa.”
Omakotitalon asukas, Vantaa
“Itsetuotetun sähkön pystyy hyödyntämään taloudellisesti parhaiten, kun korvaa sillä verkosta ostettua sähköä. Silloin ei tarvitse maksaa ostosähkön siirtoa, sähköenergiaa, sähköveroa ja arvonlisäveroa. Jotta tämä onnistuu kulutusta kannattaa siirtää kesäkaudella päiväajalle, jolloin valoa ja aurinkoa riittää. Asennutinkin sähkökeskukseen kellon, jolla voin kesäkaudella ohjata lämminvesivaraajan lämmöt päälle päivän aurinkoiseen aikaan.”
Omakotitalon asukas, Vantaa
“Olemme pohtineet, että tulevaisuudessa hankkisimme sähkö- tai hybridiauton, ja lataisimme automme aurinkopaneeleista saatavalla sähköllä. Ennakoimme mahdollista kasvavaa sähköntarvetta aurinkopaneelien hankintavaiheessa valitsemalla järjestelmäämme tehokkaan invertterin. Siihen voidaan kytkeä lisää paneeleita aina 8000 kWp tehoon saakka. Invertteriin saa myös akuston, jolla järjestelmän hyötysuhde paranee. Ylijäämäsähköä ei tarvitse myydä takaisin sähköyhtiölle, vaan sen voi varastoida akkuun. Näin riippuvuus sähkönsiirrosta pienenee merkittävästi.”
Aurinkopaneelien omistajat, Espoo
ve aurinkosahko energia

Aurinkosähkö Vantaan Energialta

Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan aurinkosähköjärjestelmän, jolla tuotat osan käyttämästäsi sähköstä itse, säästät sähkölaskussa ja teet ekoteon. Saat paneelipaketin kotiisi valmiiksi asennettuna. Lisäksi ostamme tuottamasi ylijäämän.

Lue lisää aurinkosähköstä

NimetPaperiin 01 Aurinkosahko

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan sinulle sopiva aurinkopaneelipaketti!

Jätä yhteydenottopyyntö
Täytä lomake
Soita (arkisin 8–16)
09 829 0400
Lähetä sähköpostia
yritykset@vantaanenergia.fi
Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit

Aurinkosähkö-pakettiin kuuluu kaikki mitä aurinkosähkön käyttöönottoon tarvitset, myös asennus. Ammattitaitoiset asentajamme asentavat järjestelmän tuotantokuntoon avaimet käteen -toimituksena. Tutustu aurinkopaneelipaketteihimme ja vertaile hintoja tarkemmin.

Aurinkosähköjärjestelmä kotiin

Aurinkosähköjärjestelmä kotiin

Aurinkopaneelit kytketään talosi sähköverkkoon invertterillä. Voit hyödyntää tuotantoa kotisi sähkölaitteissa ja vähennät siten ostosähkön määrää etkä maksa kulutuksesta veroja.

Osta helposti rahoituksella

Osta helposti rahoituksella

Tarjoamme sinulle myös rahoituksen, jolla voit hoitaa hankintasi vaivatta. Voit helposti laskea laskurillamme itsellesi sopivan kuukausierän sekä täyttää hakemuksen.