Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkopaneelijärjestelmät tuottavat sähköä ja vähentävät ostoenergian tarvetta. Aurinkosähköllä pystyy tuottamaan noin 15–25 % omasta sähkön kulutuksesta. Esimerkiksi 15 000 kWh kuluttavaan omakotitaloon sopisi noin 3 000–5 000 kWh vuodessa tuottava järjestelmä.

ve lamppu

Valitse aurinkopaneelit oman tarpeesi mukaan

Suurin osa tuotosta saadaan kesäkuukausina, mutta aurinkoenergiaa pystyy tuottamaan myös keväällä ja syksyllä. Paneelitoimittajat pystyvät esittämään tuottoennusteen kuukausitasolla, jonka mukaan voidaan arvioida järjestelmän tuottoa ja optimoida järjestelmän koko omaan tarpeeseen sopivaksi.

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu aurinkopaneeleista sekä invertteristä, joka muuntaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön (DC) sähköverkossa käytettäväksi vaihtovirraksi (AC). Invertteri liitetään kodin sähkökeskukseen, josta sähkö on kaikkien kodin sähkölaitteiden käytettävissä.

ve puhekuplia

Mihin aurinkopaneelit kannattaa asentaa?

Tavallisin sijoituspaikka on rakennusten katot, mutta paneelit voi tarvittaessa sijoittaa myös maahan, esimerkiksi tyhjälle pellolle tai piha-alueelle. Myös talon seinään tai parvekkeen kaiteeseen integroidut paneelit ovat mahdollisia, tosin huomattavasti kalliimpia.

Paneeleista voi rakentaa myös aurinkopaneelikatoksen, jonka tuottaman energian voi ohjata lähirakennuksen sähköntarpeeseen tai hyödyntää suoraan katoksessa esimerkiksi sähköauton lataamiseen. Keskimäärin se voi kattaa sähköautolla yli 23 000 kilometrin ajoa vuodessa.

ve puhekuplia 02

Mihin invertteri kannattaa asentaa?

Invertterit kestävät myös rakennuksen ulkoseinässä, kun ne on suojattu hyvin pölyltä ja kosteudelta. Invertterit, joissa on merkintä IP65, läpäisevät kosteiden tilojen vaatimukset Euroopassa käytössä olevan IP-luokituksen vaatimusten mukaisesti. Sisälle oleskelutiloihin invertteriä ei kannata laittaa, koska invertteri tuottaa lämpöä. Samasta syystä sitä ei voi asentaa lähelle eläinten oleskelualuetta. Viileä, tuuletettu sisätila, kuten esim. autotalli, on hyvä sijoituspaikka invertterille.

Mikäli halutaan käyttää invertterin etäseurantaa esim. tietokoneella, kannattaa kotiverkon kantavuus ottaa huomioon sijoituspaikka valitessa. Ammattitaitoinen sähköasentaja osaa ehdottaa parasta paikkaa rakennuksessa.

ve a%CC%88mpa%CC%88ri

Kunnosta katto ennen aurinkopaneelien asennusta

Kattoasennuksissa kannattaa huomioida katon kunto. Aurinkosähköjärjestelmän käyttöikä on kymmeniä vuosia, joten katon täytyy olla ennen asennusta hyvässä kunnossa. Monesti esim. peltikatolle riittää pesu sekä huoltomaalaus ennen asennusta ja tiilikatolle sammaleen poisto sekä suojakäsittely.

Paneelit voi asentaa lähes kaikille kattomateriaaleille. Ainut poikkeus on asbestia sisältävät mineriittikatot, joihin asennusta ei suositella. Suositeltavaa on uusia mineriittikatto ennen paneelien asennusta. Asbestin käsittely vaatii asianmukaiset luvat yritykseltä, joka sen suorittaa.

ve kompassi

Sijainti vaikuttaa aurinkopaneelien tuottoon

Aurinkopaneeleiden sijainnilla on suuri vaikutus tuottoon. Etelään suunnatut paneelit tuottavat parhaiten. ​Paneeleita asennetaan myös itä- ja länsilappeille. Silloin kannattaa miettiä, halutaanko hyödyntää aamu- vai ilta-aurinkoa.​ ​Kotitalouksissa sähköä käytetään monesti iltaisin, joten aurinkopaneeleiden asentaminen lounas- tai länsilappeelle on hyvinkin järkevää.​ ​Asennus voidaan toteuttaa myös kahdelle lappeelle.

Paneelien kallistuskulma vaikuttaa myös tuottoon ja sen ajoittumiseen: mitä pienempi kallistuskulma, sitä enemmän tuotanto keskittyy kesään. Paras kallistuskulma on 35–45 astetta. Sitä pystymmässä olevat aurinkopaneelit tuottavat enemmän keväällä ja syksyllä.

Paneeleiden sijaintia suunnitellessa kannattaa myös huomioida, että korkeat puut, pensaat tai rakennukset eivät luo varjoja paneeleiden päälle, sillä varjostus heikentää sähköntuotantoa merkittävästi.

ve aurinkosahko energia

Aurinkosähkö Vantaan Energialta

Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan aurinkosähköjärjestelmän, jolla tuotat osan käyttämästäsi sähköstä itse, säästät sähkölaskussa ja teet ekoteon. Saat paneelipaketin kotiisi valmiiksi asennettuna. Lisäksi ostamme tuottamasi ylijäämän.

Lue lisää aurinkosähköstä

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit

Aurinkosähkö-pakettiin kuuluu kaikki mitä aurinkosähkön käyttöönottoon tarvitset, myös asennus. Ammattitaitoiset asentajamme asentavat järjestelmän tuotantokuntoon avaimet käteen -toimituksena. Tutustu aurinkopaneelipaketteihimme ja vertaile hintoja tarkemmin.

Me ostamme ylijäämätuotannon

Me ostamme ylijäämätuotannon

Jos tuotat välillä enemmän sähköä kuin ehdit itse kuluttaa, voit tehdä Omatuotanto-sopimuksen, jolla sitoudumme ostamaan tuottamasi sähkön reiluun hintaan. Me hoidamme sopimuksen kuntoon puolestasi.

Osta helposti rahoituksella

Osta helposti rahoituksella

Tarjoamme sinulle myös rahoituksen, jolla voit hoitaa hankintasi vaivatta. Voit helposti laskea laskurillamme itsellesi sopivan kuukausierän sekä täyttää hakemuksen.

NimetPaperiin 01 Aurinkosahko

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan sinulle sopiva aurinkopaneelipaketti!

Jätä yhteydenottopyyntö
Täytä lomake
Soita (arkisin 8–16)
09 829 0400
Lähetä sähköpostia
yritykset@vantaanenergia.fi